Vijf gametips voor de maand juni

4. Sherlock Holmes: The Devil's Daughter

Met een pijp in mijn ene hand en de controller in de andere loste ik samen met Holmes en Watson de ene moord op na de andere in Crimes and Punishment (lees de review hier). Wij mogen nu nog een keer met onze privé detectives aan de slag en hopelijk weet uitgever BigBen waar de klepel hangt.

Het vorige deel had als nadeel dat het speelde als een ouderwetse point & click game. Je ging van lokatie naar lokatie, maar het werd nergens echt interactief. Nu is de wereld wat meer open en kun je ook daadwerkelijk over straat lopen wandelen. Het zal geen Assasin's Creed wereld worden, maar het is alweer wat beter dan het vorige deel.

De titel verklapt dat dit keer de leidraad om een kind gaat. Sherlock neemt een pleegkind in huis en dat is niet zonder reden. Maar Sherlock zal Sherlock niet zijn om zijn om dit niet meteen aan onze speurneus te hangen. De trailer laat in ieder geval veel occult zien, dus dat wordt spannend!

Hopelijk maakt Frogwares de game wel een tikkeltje moeilijker dan het vorige deel. In het vorige deel moest je moeite doen om clues te missen, en als je een clue miste, dan kon je niet verder. Verder was de deduction board meer een ongelimiteerd hit-and-mis bord, omdat je continu alles aan elkaar kon linken totdat je een ons woog. Van mij mag dit keer hier wel een penalty op staan, met als gevolg dat je de verkeerde de bajes in gooit…

Ik hoop alleen dat Frogwares dit keer wel de game na de releasedate gaat ondersteunen. Het is bijna uitzonderlijk om nu nog een game tegen te komen die geen DLC kent. En BigBen & games, die twee gaan ook niet altijd goed samen. Toch zou ik het prima vinden als The Devil's Daughter precies hetzelfde was als Crimes and Punishment. Gewoonweg omdat ik niet zou weten hoe de game verbeterd kan worden.