Continuum: Interview met Victor Webster

SyFy start deze week met het uitzenden van het laatste seizoen van Continuum. SyFy loopt hiermee bijna gelijk aan de VS, waar de afleveringen slechts een week eerder worden uitgezonden. Het is hiermee tijd voor de grootse finale, want seizoen 4 is het laatste seizoen van de serie. FOK! sprak met hoofdrolspeler Victor Webster over die laatste 6 afleveringen.

Victor Webster
Victor Webster op de set van Continuum

Continuum is een Canadese sci-fi serie die sinds 2012 te zien is. De serie vertelt over Kiera Cameron (Rachel Nichols), een agente die per ongeluk van het jaar 2077 terug gezonden wordt naar het jaar 2012. Ze komt in onze tijd vast te zitten, samen met terroristengroepering Liber8. Liber8 is bewust gevlucht naar het jaar 2012 om de toekomst te veranderen. Het is hun doel om een wereld die geregeerd wordt door grote coöperaties te voorkomen. Kiera werkt samen met Detective Carlos Fonnegra (Victor Webster) om deze terroristen te stoppen, waarbij ze alles op alles moet zetten om haar geschiedenis (of toekomst) geheim te houden. Dit alles terwijl ze wanhopig terug wil naar het 2077, waar haar man en kind op haar wachten.

We spraken ter ere van de start van het laatste seizoen met Victor Webster, die de rol van Carlos Fonnegra speelt sinds seizoen 1. Het is een zonnige ochtend in Californië terwijl het hier pijpenstelen regent. Victor stapt net de auto in terwijl ik hem vraag of hij weleens in Nederland is geweest. "Ja, ik was er drie jaar geleden. Ik heb Amsterdam bezocht en het was echt fantastisch!" Zo’n antwoord krijg je natuurlijk altijd, dus we gaan het maar snel hebben over het nieuwe seizoen van Continuum.  

"Het is allemaal erg spectaculair. Dit seizoen geeft het verhaal een definitief einde op een eigen, unieke manier. Er is veel actie maar er gaan ook veel personages dood, bijna in iedere aflevering wel iemand. De serie eindigt met een grote knal. Het is wel heel jammer dat het maar 6 afleveringen zijn."

Victor Webster 2Victor Webster in een eerdere aflevering van Continuum

De volgens van de serie kunnen zich vast het einde van seizoen 3 nog wel herinneren. Er wordt een gat in de tijd gecreëerd waar futuristische soldaten doorheen lijken te komen. Ik vraag Victor wat hij kan vertellen over deze nieuwe, mogelijke vijand. "De Time Marines? Dit zijn soldaten die terug de tijd in zijn gestuurd. De vraag is natuurlijk nog wat ze komen doen." Na lang wachten willen de fans dit vast weten. Tevens zitten de fans vol andere vragen. Krijgen ze hier na 4 seizoenen een antwoord op? "Ik denk het wel. De fans hebben veel vragen, dus die zullen vast nog vragen hebben na de laatste aflevering. De fans zijn zoveel slimmer dan ik en zien dingen die ik niet zie. Ik ben benieuwd naar de reacties." Maar iedere fan wil eigenlijk maar één ding weten: komt er meer duidelijkheid over de mogelijkheden rondom tijdreizen? "Het tijdreizen is een belangrijk onderdeel van dit seizoen."

We gaan het hebben over Carlos, het personage wat Victor speelt. "Carlos krijgt een mooi einde van zijn arc. De relaties en de ontwikkelingen hiervan brengen alles tot een mooie climax. Wat Carlos moet doen om Kiera en de rest te helpen was erg interessant om uit te beelden." We kijken terug op de eerste afleveringen van seizoen 1. "De eerste afleveringen was Carlos nog Carlos en gaf ik het karakter gestalte. Langzaam beginnen de schrijvers meer naar mijn acteerstijl te schrijven, maar je legt er altijd iets van jezelf in." Victor geeft duidelijk aan dat hij trots is op Carlos. "Mijn vader was ook een politieagent."

Continuum cast season 3De cast van Continuum

De opnames zitten er inmiddels allemaal op."Ik zal de relaties met de cast missen. We hebben gelachen en waren erg van de practical jokes. Als je vier jaar lang zoveel met deze mensen samenwerkt moet dat ook wel." Natuurlijk was ik ook nieuwsgierig of Victor thuis iets heeft liggen van de set. "Ik heb een timeball meegenomen."

Hoe ziet de toekomst van Victor eruit? "Ik heb een terugkerende rol in de TV-serie Girlfriends’ Guide to Divorce." Verder werkt hij samen met Harvey Keitel in Rio Heat, een project wat in Brazilië is opgenomen. "Het is een politieserie die als een actiekomedie opgezet is, enkel nu in Rio de Janeiro."

De fans kunnen zich verheugen op een spectaculaire climax van Continuum, die vanaf 22 september 21.00 uur te zien is op SyFy.