Night of Terror 2012

Vanaf 17 tot en met 28 april wordt alweer voor de 28e keer het Imagine Film Festival gehouden in Amsterdam. Een terugkerend fenomeen is de zogenaamde Night of Terror, hierin worden vier horrorfilms achter elkaar vertoond in de bioscoop Tuschinski. Al jarenlang wachten veel horrorfanaten op die ene nacht ieder jaar voor de engste, nieuwste en beste horrorfilms. Dit jaar zijn dat Juan de los MuertosThe Cabin in the Woods[REC]3: Genesis en Inbred. FOK! gaat dieper in op de vier horrors en geeft zelfs twee kaarten weg voor deze onvergetelijke nacht.

In de nacht van 21 op 22 april wordt de horrormarathon gehouden in de grote zaal van Tuschinski. Naast vier films wordt wederom de Scream Queen Contest gehouden om wie het best en het hardst kan gillen en doodvallen. De zaal opent om 23:30 uur en een half uur later begint de slapeloze nacht.

Juan de los Muertos

Dat Juan de los Muertos Spaans is voor Juan of the Dead zegt eigenlijk genoeg. Het zombievirus is ook aangekomen in Cuba en de plaatselijke regering denkt meteen aan een kapitalistisch complot. Maar de 40-jarige Juan en zijn vrienden hebben door hoe ze de zombies aan moeten pakken: met machetes en andere bloederige wapens. Daarnaast probeert Juan ook nog eens geld aan de situatie te verdienen.

De Cubaanse zombiefilm is een combinatie van horror en komedie en kan (deels door de naam) als een leuk alternatief van Shaun of the Dead gezien worden. Ruim 600 mensen hebben op IMDb gemiddeld een 6,6 gestemd en de film won de publieksprijs op het Miami Film Festival van dit jaar.

The Cabin in the Woods


Nu al een van de grootste hypes van dit jaar, de horrorfilm van de schrijvers van Lost, Buffy en Firefly: Joss Whedon en Drew Goddard. In de horror gaat Curt (Chris Hemsworth) met een stel vrienden vakantie vieren in een hutje in de bossen. Eenmaal daar aangekomen gebeuren er vreselijke dingen. Maar als je denkt dat het voorspelbaar is, dan heb je het verkeerd.

Nog maar net in première gegaan en de recensies wereldwijd zijn lovend. De een nog positiever dan de ander. De makers mikken vooral op het onvoorspelbare verloop van de film, dus aangeraden wordt om niet teveel te gaan Googelen op het verhaal. Je moet zonder veel informatie de film instappen. Met ruim 1300 stemmen staat The Cabin in the Woods al op een 7,7 op IMDb en heeft het 93% positieve recensies op Rotten Tomatoes.

[REC]3: Genesis

De eerste twee delen, [REC] en [REC]2, maakten ook deel uit van een Night of Terror-nacht, dus dan kan het derde deel niet ontbreken. Na de donkere nachtmerries uit de eerste twee delen is het nu tijd voor de buitenlucht, beter gezegd een bruiloft. Dit zorgt ervoor dat het team, dat verantwoordelijk is voor de opruiming van de besmette mensen, een nog moeilijkere klus staat te wachten. Gedeeltelijk in het angstaanjagende daglicht.

De voorgangers waren een goed succes in de bioscopen en waarschijnlijk zal dit bij Genesis niet anders zijn. De film is nog maar net in de bioscopen, maar de Amerikanen moeten nog tot september wachten. Op IMDb staat de score op dit moment op een 6,5 met ruim 500 stemmen. Een laatste vierde deel is inmiddels ook al bevestigd en moet uiterlijk volgend jaar in de bioscopen verschijnen.

Inbred

 

Ten slotte is het de beurt aan de martelhorror Inbred. In de film begeven vier jeugdcriminelen en hun bewakers zich naar het afgelegen dorpje Mortlake in Yorkshire om daar hun gemeenschapsdienst te vervullen. Maar als er een klein incident gebeurt met een aantal lokale jongeren escaleert het al gauw in een bloederige nachtmerrie voor de jeugdcriminelen en de bewakers.

Door de organisatie omschreven als The Texas Chainsaw Massacre op lachgas en dat belooft veel goeds. Luguber en hilarisch tegelijk. Op IMDb slechts beoordeeld met een 5,9 door ruim 200 stemmers, maar tegen de tijd dat Inbred vertoond wordt is vrijwel alles leuk en anders maakt het publiek het zelf wel leuk. Met onder andere rollen voor Jo Hartley, James Doherty en Seamus O'Neill.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar (een van) bovenstaande films, wil je meedoen aan de Scream Queen Contest of wil je midden in de nacht op een unieke manier naar films kijken? Doe dan mee met onze prijsvraag, waarbij je twee kaartjes kunt winnen ter waarde van 28,50 euro per stuk. 

Wat moet je daarvoor doen? Heel simpel, ga vliegensvlug naar ons Twitteraccount, volg ons en retweet de prijsvraagtweet. Alleen zo maak je kans op twee kaarten. Geef het door aan zoveel mogelijk vrienden, waardoor je nóg meer kans maakt op de kaarten.