FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 5


Wekelijks zullen twee reviewers hun visie geven op de identiteit van de Mol. Voor de mensen die het programma niet kennen, in Wie is de Mol? reizen negen Nederlanders naar het buitenland om de tiende persoon, de saboteur, te ontmaskeren. MrManiak en Beaudelaire geven wekelijks hun visie en gaan op het spoor van De Mol. MrManiak gaat op zoek naar de beste (en opmerkelijkste) theorieën over de Mol en Beaudelaire legt de afgelopen aflevering onder de loep.

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 4


Beaudelaire

De grote niet-Mol is eruit: Hind. Het kon niet anders. Op sommige momenten vroeg ik mij af of Hind er nog wel was. Ze begaf zich vaak op de achtergrond en kwam niet vaak in beeld. Een onzichtbare Mol is mogelijk, maar zó onzichtbaar is onvoorstelbaar. Het rode scherm kwam niet hard aan, want ze was de Mol toch niet. Evenals Michael Ja...ehhh.. Frits Sissing. Of is Frits juist een hele goede Mol?

In de eerste opdracht nam Arjen flink de leiding, mijn TVM (tunnelvisiemol) leek fanatiek, maar zijn strategie was niet de snelste. Het kostte enorm veel tijd om alle tempelstukken te vervoeren, maar desondanks toch 1500 euro in de pot. Het kan zijn dat de Mol een slecht moment had, want de pot is deze aflevering wel erg gespekt. Ook niet erg slim om Kim een heel lang stuk te laten roeien. Niet dat vrouwen niet kunnen roeien, maar Frits of Erik hadden het sneller gedaan.

Bij het berglopen is er weinig gemold, want de opdracht is gewoon gehaald. Na het spotten van onder andere het 'Sanne-tussen-een-hamburger'-teken en het 'poppetje-met-een-piemel'-teken werd er gewoon 1500 euro in de pot gehaald en was de Mol nergens te bekennen. Maar waarom heeft Frits de codes eerst verkeerd? Waarom stelt Erik voor om de code andersom te lezen? Over Erik gesproken, hij was aardig afwezig tijdens deze opdracht. Zou de Mol moe zijn?

De karaoke-opdracht, geweldig verzonnen trouwens, zorgde ook al voor veel geld in de pot. Frits stal de show als Wacko Jacko, Arjen als de muziekkenner en Erik als wannabee rockster. Ook hier was de Mol ver te zoeken en werd er 1600 euro verdiend. Arjen en Erik kenden alle nummers en brachten het meeste geld in de pot. De dames (Sanne en Kim) waren vrij stil, maar zijn ze de Mol of weten ze gewoon niet zo veel van muziek? 

We zijn in ieder geval al op de helft van de serie en er zijn nog vijf afleveringen te gaan. Langzamer naderen we de finale en komen we eindelijk te weten welk persoon ons tien (eigenlijk twaalf) weken heeft beziggehouden. Voor mij blijft het Arjen, ondanks de cursor-theorie van Erik. De keuze van Arjen zou slim zijn van de productie. Arjen is een allrounder: schrijver, cabaretier en presentator. Maar of hij het is, zien we pas over zeven weken. Bah, wat duurt dat nog lang.