Misvattingen over FOK!

Omdat er nogal wat misverstanden bestaan over FOK! en users regelmatig zonder valide basis vallen over redactionele inhoud hierbij een kleine uitleg over een belangrijke misvatting.

FOK! is een nieuwsmedium

Dit is maar deels juist. FOK! biedt inderdaad nieuws, maar alleen als onderdeel van de blogvorm een aanvullend op alle andere soorten content. We zijn dus geen nieuwssite. En in veel gevallen al helemaal niet objectief. We brengen serieus nieuws, gekleurd nieuws, onzinnig nieuws, grapjes, satire, sport en nog heel veel meer. Roepen dat we objectief zouden moeten zijn of dat het niveau omlaag gaat omdat je een bericht tegen komt dat je persoonlijk niet leuk of interessant vindt geeft eigenlijk aan dat je niet helemaal snapt wat FOK! is. Gaan wij ons aanpassen aan elke individuele user? Nee. FOK! is FOK! en het cherry picken in wat je wel of niet leuk vindt mag je als user zelf doen.

Hebben we soms clickbait? Jup, dat komt weleens voor. Niet tien keer per dag, maar tussen de ongeveer duizend items per week zit er weleens een tussen. Gewoon omdat ze soms grappig kunnen zijn of worden gevonden. 

Daarnaast is FOK! niet links of rechts. Niet policor of racistisch. FOK! daagt graag uit, maar staat open voor iedereen die zich op een fatsoenlijke manier richting elkaar weet te gedragen. Binnen de berichten kunnen diverse meningen worden uitgedragen, omdat we de crewleden niet opleggen op welke manier ze hun berichten plaatsen en schrijven. We zijn niet gecharmeerd van mensen die elkaar uitmaken voor racist, policor, nazi, gutmensch etc en FOK! is absoluut tégen racisme.

Dus wat is FOK! nou eigenlijk?

Vooral en misschien zelfs uitsluitend een site waar je je hopelijk kunt vermaken met een enorme verscheidenheid aan inhoud. Soms serieus, soms bot, soms onzinnig, maar altijd goedbedoeld. Kortom; veel plezier