FOK! update #10 v1.4.0: mobiel en trackers

Na de vorige update, waarin we vooral de trackersettings onder handen hebben genomen, is deze keer - zoals beloofd - de focus vooral (maar niet exclusief) uitgegaan naar de weergave op mobiele devices. Welkom bij update #10

Vanwege de vaak beperkte ruimte op mobiele devices is gekozen voor een weergave die een aantal minder belangrijke onderdelen mist, om op zo adequaat mogelijke wijze gebruik te maken van de ruimte die er wél is. Daar zal vast ruimte zijn voor verbetering, en suggesties daarover horen we natuurlijk graag!

Op devices met een resolutie van minder dan 1024 pixels is de menubalk anders. Linksboven heb je een knop waarmee je de Update Trackers kunt uitklappen, rechtsboven een soortgelijke knop die de inhoud van de menubalk verticaal en gecategoriseerd weergeeft. Een tweede druk op de knop brengt je terug bij de pagina. Door beide menu's kun je eenvoudig scrollen.

 

In de eerste afbeelding is te zien hoe in de (voor nu alleen 'Laatste Items') tracker de gekleurde bolletjes uit de index terugkomen. Dit is ook het geval in de desktopversie. Verder filteren is nu nog niet mogelijk, maar zal in een volgende update worden uitgerold. Ook zal op termijn in de middenkolom de mogelijkheid komen om te kiezen uit verschillende weergavestijlen en zal er meer gebruik worden gemaakt van afbeeldingen, om een eind te maken aan de enorme rij teksten.

In de trackers wordt nu middels het dikgedrukt weergeven van de titel aangegeven welk bericht je momenteel leest. Zo zou je in de lange trackerlijst sneller moeten kunnen terugvinden waar je bent gebleven. 

Voor de mobiele weergave is ook de vormgeving van de comments aangepast, waarbij op met name heel kleine schermen zowel ondertitel als signature zijn verdwenen. Ook zijn de quote en editknoppen altijd zichtbaar en moet het makkelijker zijn om de knoppen om de reacties omhoog of omlaag te scoren in te drukken op een touchscreen.

We horen graag van mobiele gebruikers de ervaringen, bugs (die zullen er ongetwijfeld zijn) en eventuele verbetertips. Vergeet niet te vermelden welk device je gebruikt en - indien bekend - welke resolutie, of je portrait of landscape mode gebruikt en welke browser.

Verder zijn we natuurlijk ontzettend benieuwd of de verbeteringen aan de mobiele weergave in de smaak vallen. Vanwege de beperkte ruimte op de meeste van zulke devices is het best lastig om toch een handige weergave te bieden voor zaken als de update tracker en menu's. We hopen daarin dermate geslaagd te zijn dat de site nu mobiel voldoende bruikbaar is. Ook hier geldt dat we van hieruit vanuit jullie wensen en suggesties verder zullen werken.