FOK! 15 jaar - De eerste patchronde

Na de livegang van de nieuwe site van vandaag en het lezen van de commentaren hebben we niet stil gezeten. We hebben jullie input en belangrijkste klachten genoteerd en geïnventariseerd en zijn hard aan de slag gegaan om al direct op dag één een aantal updates en patches uit te rollen.

De meest voorkomende klacht was de hoeveelheid ruimte die de comments innemen. Dit hebben wij uiteraard ter harte genomen, en we zijn aan de slag gegaan. Het resultaat is een forse ruimtewinst, zonder het geheel direct als druk of propperig te ervaren. Wat herpositioneren hier, een paar pixeltjes daar en zoals je in onderstaand voorbeeld (klik = groot) kunt zien is het gelukt flink wat winst te boeken.

update comments fok 2014
Oud (links) en nieuw (rechts)

Ook van het reageervenster zijn het lettertype en de grootte aangepast, op basis van waardevolle input van onze users, waarvoor dank!

DM-Knop
De DM-knop is weer terug. Je vindt deze door je muis naar het usericon te bewegen. De knop verschijnt dan links naast het usericon.

ALT+S
Je reactie plaatsen met ALT+S werkt weer als vanouds

Bekeken pagina's
In de topiclijsten in de middenkolom waren de linkjes altijd dezelfde kleur, ongeacht of je deze al bezocht had. Dat is aangepast.

Menubalk IE9
Onder IE9 werkte de menubalk niet correct. Hierdoor klapte deze niet uit. Dat is opgelost.

Tracker in Firefox
Onder Firefox liep de tekst van de trackers door de teller van de comments heen. Met dank aan FOK!ker n8n is dit opgelost

Quote Alert
Deze linkt nu naar de reactie

Font-size en line-height berichten
Deze zijn beiden kleiner gemaakt.

msg_old msg_new

Links de oude versie, rechts de nieuwe. Klik voor groter

Verder nog diverse fixes, waaronder een XSS bug, fixes in de nieuwe SML parser voor smilies in quotes e.d.

Bedankt voor de goedbedoelde input so far. De scheldkanonnades negeren we, maar met goedbedoelde kritiek kunnen we een heel eind verder komen.

Nog een klein verzoek; omdat de vorige frontpage inmiddels voor grote schermen eigenlijk te klein was hebben veel mensen middels CTRL-+ of CTRL-scrollwiel het formaat aangepast. Zou je voor de zekerheid even op CTRL-0 (nul) willen drukken om zeker te weten dat de site daadwerkelijk op 100% wordt weergegeven. We herkennen ons namelijk niet direct in letters die de halve pagina vullen.

Vul je commentaar desnoods aan met screenshots zodat we de problemen die spelen goed in kaart kunnen brengen. Zoals gezegd; we hebben een basis en die willen we bouwen zoals de users 'm graag hebben, voor zover de mogelijkheden dat toelaten. Met bovenstaande wijzigingen, en nog een berg onder de motorkap, hebben we daarin volgens mij een goed begin neergezet op dag 1. We hopen dat jullie met hernieuwd enthousiasme rond gaan kijken. De fonts en witruimte zijn al aangepakt, er zijn bugs gesquished, een aantal ontbrekende dingen teruggezet (dm-knop bv) en de + en - knopjes bij reacties zijn nu meteen bij het laden van de pagina in orde. Al met al hebben we vandaag een flinke berg verbeteringen en wijzigingen doorgevoerd en dat zullen we de komende tijd, hoewel wellicht niet dagelijks, gewoon blijven doen. Er missen nog wat dingen, er liggen nog wensen en ongetwijfeld komen jullie nog met nieuwe suggesties.

Keep it coming! (liefst op een positieve, opbouwende manier. Daarvan krijgen we het meeste zin om aan de slag te gaan).

Wederom bedankt!