FOK! presenteert live-topics en nieuwe layout

Vandaag introduceert FOK! haar nieuwe forumlayout met de titel 'New Decade'.

Aan deze layout is bijna een jaar gewerkt en na uitgebreid getest te zijn, eerst door crew en later door ruim 7000 users, is deze nu online gegaan.

New Decade kent diverse functies die we in Nederland nog op geen enkel ander forum zijn tegengekomen (en wereldwijd ook niet terug hebben kunnen vinden op grote fora).

De meest in het oog springende verandering is dat voor ingelogde gebruikers de topics zichzelf nu verversen met nieuwe berichten, wijzigingen etc zonder dat hiervoor een reload nodig is. Datzelfde geldt voor de forum en topiclijsten, active topics en my active topics.  Ook het zelf posten en wijzigen van berichten gebeurt zonder reloads, hoewel dit later waarschijnlijk voorbehouden blijft aan mensen met een premium account. Ook is het mogelijk topiclijsten te sorteren, simpelweg door op hun kolomtitel te klikken.

Naast nieuwe functionaliteit is er ook hard gewerkt aan optimalisering in javascript en jQuery routines, zodat de boel soepel en snel blijft draaien.

Met de nieuwe layout sluit FOK! ook ondersteuning voor IE6 af. Er zullen geen bugfixes gedaan worden, noch zal er worden getest onder de oeroude Microsoft telg. Het forum draait wel onder IE7 en IE8, maar voor een optimale ervaring raden we iedereen aan vooral op een meer recente browser over te stappen, zoals Chrome, Safari, Firefox of Opera, of alvast te upgraden naar de beta van IE9.

Neem eens een kijkje op forum.fok.nl.

Het FOK! devteam.

forumlayout new decade