Laat je computer strijden tegen malaria!

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat 3FM onder de noemer Serious Request geld gaat inzamelen voor het Rode Kruis in de strijd tegen malaria, een ziekte die anno 2009 nog altijd alleen al elke dertig seconden een kinderleven eist. Namens Tweakers.net vragen we je op te helpen in de strijd tegen deze slopende ziekte. Of eigenlijk: vragen we jouw computer om te helpen. Hoe? Lees verder!

Een grote groep users van Tweakers.net zet onder de noemer Dutch Power Cows al jaren de ongebruikte rekenkracht van hun pc's in voor wetenschappelijk onderzoek in allerlei gebieden. Zo doet het Zwitsers Tropisch Instituut onderzoek om de ideale preventiemiddelen en medicijnen tegen malaria te vinden. Het instituut gebruikt daarbij simulatiemodellen die veel rekenkracht vergen. Door de berekeningen op te splitsen in een heleboel kleintjes en deze te verdelen over een groot aantal computers die deze vervolgens uitvoeren en de resultaten terugsturen kan veel sneller resultaat worden bereikt. En dat is de gedachte waarmee het Zwitsers Tropisch Instituut Malariacontrol.net heeft opgericht. De Dutch Power Cows ondersteunen dit onderzoek van harte!

Maar hoe werkt het dan? Vrij simpel: je download een klein programma dat het rekenwerk uitvoert en daarbij alleen de rekenkracht gebruikt van de processor, het hart van je computer, die je zelf niet gebruikt. Je merkt er zelf dus niets van, maar het onderzoek is er wel bij gebaat. Meer info? Zie het artikel op Tweakers.net of natuurlijk het topic op het FOK! Forum.