Meerderheid vertrouwt griepvaccin niet

Een meerderheid van de mensen die stemden op onze FP-poll met de vraag 'vertrouw jij het Mexicaanse Griep-vaccin' antwoordt: nee. Dat blijkt uit de uitslag waar tot nu toe bijna 5000 stemmen op kwamen.

De meerderheid is maar klein, het is 55 procent 'nee', om 45 procent 'ja'. De verdeeldheid is ook goed te merken aan de argumenten die over en weer worden gegeven. Zowel de mensen die het vaccin niet vertrouwen als wel vertrouwen komen met nieuwsberichten en rapporten die hun gelijk moeten aantonen. Bij de 'nee'stemmers lijken ook onderbuikgevoelens mee te spelen.

Frenkck: "Vreemd om het niet te vertrouwen. Elk jaar wordt een griepprik uitgebracht waar ze ook geen 10 jaar tijd voor hebben om dit te testen, simpelweg omdat de griepvirussen elk jaar anders zijn. Met dit vaccin is precies hetzelfde gedaan." En stbabylon: "Natuurlijk vertrouw ik het. Dat ding is gemaakt door mensen die er echt wel verstand van hebben."

LiamP vertrouwt het echter niet: "De farmaceutische industrie woekert binnen de overheid en de medische organen die toezicht (zouden moeten) houden op de kwaliteit van medicijnen, gaan bij hun beoordeling enkel af op de rapporten die het farmabedrijf zelf opstelt over hun product: Wij van wc eend adviseren wc eend." En Monddood denkt: "Persoonlijk denk ik ook dat onze overheid zich heeft laten oplichten met miljoenen vaccins voor een griep die milder blijkt dan een normaal griepvirus."

Danny tot slot kijkt naar de cijfers: "Er zijn inmiddels miljoenen mensen gevaccineerd en dat heeft zo goed als geen problemen opgeleverd. Elk vaccin heeft bijwerkingen en elk vaccin heeft risico's. De risico's zijn echter heel klein. Veel kleiner dan de kans dat je dood gaat aan varkensgriep in ieder geval."

Stem ook nog mee. Of bezoek ons speciale griepforum FLU.Johan Vlemmix heeft de griep overleefd.