75 procent wil geen griepvaccinatie

Maar liefst 75 procent van de FOK!kers laat zich niet inenten tegen tegen de Mexicaanse griep. Dat blijkt uit de Mexicaansegriep-poll waar ruim 8000 mensen op stemden.

Op de vraag: laat jij je inenten tegen de Mexicaanse griep, antwoordde 73,4 procent met een duidelijke 'nee'. 15,2 procent van de stemmers twijfelt nog. Slechts 11,4 procent zegt zich wel te laten inenten. Veel 'nee'-stemmers hebben als motivatie dat de werking van het vaccin te vaag is, zowel op korte als op langere termijn. "In het vaccin zit een "booster" waarvan de (bij)werking/effecten nog niet helemaal bekend is. Er zitten ook andere stoffen in dan bij de normale influenza dus je kan niet zonder meer zeggen dat het vaccin "ongevaarlijk is."

Veel neestemmers zien wel of ze griep krijgen en er aan doodgaan: Pascalle27: "Ik twijfel nog, maar ik neig naar niet doen. Zoals diverse posters boven me al zeggen: Als ik eraan dood ga, ga ik eraan dood." En Yi-Long meent: "Er is een hele kleine kans dat je er WEL dood aan gaat, maar persoonlijk neem ik dat risico liever dan dat ik me laat inspuiten door een onbekend en ongetest vaccin, door een overheid die al meerdere keren heeft bewezen totaal niet te vertrouwen te zijn."

Ook Matel neemt het risico: "Liever een aantal dagen ziek dan me laten inspuiten met een vaccin wat misschien schadelijker voor me is dan de griep." En een andere user: "ff voor de duidelijkheid: er sterven alleen mensen aan de mexicaanse griep die zelf al ziek waren of een aantal andere infecties hadden zonder dat ze het wisten. geloof nu niet meteen alles wat je voorgeschoteld krijgt. En dan nog, aan de gewone griep gaan naar verhouding veel meer mensen dood, ziek of gezond." Paginabeheerder tot slot: "Ik laat me niet gek maken door al die complottheorieën en laat me gewoon inenten. Die complotdenkers zijn gewoon bang voor een naald."

Kijk ook eens op het Mexicaansegriepforum voor alle actuele zaken rond het virus.