Pulp Fiction blijft 1e in FOK! Film Top 100

Icoon FilmFilmliefhebbend FOK! heeft gesproken! Na de vijfde jaarlijkse verkiezing van de populairste films, wordt de eerste plaats nog steeds bezet door Quentin Tarantino's Pulp Fiction. Op de tweede plaats staat The Shawshank Redemption, de derde stek is voor The Matrix die daarmee voor het eerst sinds 2002 weer in de top drie te vinden is.

Vier weken lang kon men in het subforum Film, Tv en Radio stemmen door een top 10, top 25, top 50 of zelfs een top 100 te posten. Maar liefst 237 mensen maakten hun voorkeur kenbaar, een stevige stijging ten opzichte van de 154 van vorig jaar. Samen waren zij goed voor 2020 verschillende films en een veel kleiner verschil tussen de nummers één en twee! Zal Pulp Fiction, dat al vijf jaar aan de top staat, volgend jaar voor een andere film moeten buigen?

De top van de zogeheten 'schaduwlijst', een ranglijst samengesteld op basis van een geselecteerd aantal lijsten en uitermate geheimzinnige criteria, ziet er volkomen anders uit. Grote winnaar hier is The Godfather, gevolgd door Apocalypse Now en Dr. Strangelove: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb.

Kijk voor de volledige uitslag, een vrachtlading statistieken én de schaduwlijst op het forum!


Vooralsnog de onbetwiste nummer één