Pulp Fiction weer 1e in FOK!film Top 100

Weinig verrassingen in de uitslag van de FOK!film Top 100 2004, voor het derde achtereenvolgende jaar voert Pulp Fiction van regisseur Quentin Tarantino de voorkeurslijst aan. Maar liefst 91 van de 153 stemmers hadden de film in hun lijst opgenomen, waardoor deze fors meer punten haalde dan The Shawshank Redemption van Frank Darabont en The Godfather van Francis Ford Coppola.

De lijst werd samengesteld op basis van de voorkeuren van users, die hun lijstjes met favoriete films konden plaatsen in een speciaal topic in het Film, Radio en TV forum van FOK!. Hoogste binnenkomer in de lijst is Lord of the Rings: The Return of the King op de tiende plek, de beide Kill Bill films komen op respectievelijk 17 en 48 nieuw binnen in de lijst. Van de eerste 100 films zijn overigens maar liefst 67 films na 1990 uitgekomen.

Een ander beeld geeft de zogenaamde schaduwlijst, samengesteld op basis van de lijstjes van 32 geselecteerde filmliefhebbers. Pulp Fiction reikt in deze lijst slechts tot de vierde plek, en wordt voorafgegaan door Apocalypse Now, Dr. Strangelove en Reservoir Dogs. De schaduwlijst is met name bedoeld als inspiratiebron voor users die hun filmkennis willen verbreden.

Pulp Fiction
Pulp Fiction, opnieuw de favoriete film van de FOK!kers


Volledige lijst: FOK!film Top 100 2004