CD: Astronautalis - Cut The Body Loose

dekatophetspek

Nadat we eerder dit jaar al kennis mochten maken met zijn single 'Sike!' ligt sinds kort Cut The Body Loose, het nieuwste album van de uit Minneapolis afkomstige woordenkunstenaar Astronautalis, bij de betere platenwinkels in de schappen. Dat werd dan ook wel eens tijd aangezien het alweer meer dan 5 jaar geleden was dat zijn vorige plaat This Is Our Science verscheen.

Astronautalis - Cut The Body Loose

Nu zouden we Astronautalis een hiphop artiest kunnen noemen maar daarmee doen we de creatieve duizendpoot absoluut tekort. De muzikant, die in het dagelijkse leven luistert naar de naam Andy Bothwell, is zeker wel een liefhebber van rap met vlijmscherpe maatschappijkritische teksten, maar mixt deze al meer dan tien jaar met invloeden uit zowel indie rock als oldschool punk, met als resultaat een zeer eigenzinnig en eigenwijs geluid.

Astronautalis
Astronautalis

Met Cut The Body Loose heeft Astronautalis een aangenaam veelzijdig album uitgebracht. Zo liet de artiest zich onder meer inspireren door de jazzmuziek die tijdens begrafenissen in New Orleans wordt gespeeld ('Cut The Body Loose'), ouderwetse soul ('1515 Washington' en 'Boiled Peanuts') en het gedicht What I Look Like van Terrance Hayes ('Kurt Cobain'). De plaat, die uit is gekomen op SideOneDummy Records, een platenlabel uit Hollywood waarop normaliter alleen punkgerelateerde platen verschijnen, is ook zeker toegankelijk voor mensen die minder hebben met hiphop en dergelijke muziek.