CD: Beseech - My Darkness, Darkness

dekatophetspek

Beseech is een band uit Borås in Zweden die in 1992 begon als een doom metal band. Na een tweetal demo's veranderde de muzikale koers en werd het vizier gericht op gothic metal, waarmee de band een behoorlijke naam wist te maken. Vanaf 1998 verscheen er een vijftal albums waarna het vanaf 2005 ontzettend stil werd rondom de band. In 2013 volgde een comeback met een nieuwe line-up, waarvan vorig jaar al de singles 'Beating Pulse' en 'Highwayman' verschenen. Beide liedjes zijn ook terug te vinden op het album My Darkness, Darkness, dat sinds de afgelopen week bij de betere platenwinkels te vinden is.

Beseech - My Darkness, Darkness

Van de oorspronkelijke bezetting van Beseech zijn alleen zanger en gitarist Klas Bohlin en gitarist Robert Vintervind (ex-Lavett, ex-Those We Don't Speak Of) overgebleven. Naast deze twee mannen van het eerste uur bestaat Beseech tegenwoordig uit gitarist Manne Engström (ex-Cemetary 1213, ex-Fatal Embrace, ex-Sundown, ex-Those We Don't Speak Of), bassist Johan Örnborg, drummer Håkan Carlsson en de oog- en oorstrelende zangeres Angelina Sahlgren Söder, die het stokje heeft overgenomen van Lotta Höglin.

Op My Darkness, Darkness neemt de groep ons mee op een muzikale reis door een duistere sprookjesachtige wereld. Het album werd opgenomen in Studio Mega in Varberg, met hun vaste producers Christian Silver en Johan Örnborg achter de knoppen en schuiven. Het resulteerde in een sterke plaat met een elftal imponerende brokken pure gothic metal, die vooral ver boven het gemiddelde weten uit te stijgen door de fraaie samenzang van Klas Bohlin en Angelina Sahlgren Söder. My Darkness, Darkness kent echter ook een zeer poppy geluid, waardoor mensen die minder met het gothic genre hebben ook mee kunnen genieten van de verdomd catchy liedjes.

Ben je wel een liefhebber van bombastische bands zoals Type O'Negative en Life Of Agony, dan kunnen we je zeker aanraden om deze fijne schijf eens te gaan beluisteren, indien mogelijk bij een lokale platenboer. Na Raubtier alweer zo'n verdomd leuk Scandinavisch bandje die vanaf nu haar platen uitbrengt bij Despotz Records. Nu alleen nog hopen dat we niet weer elf jaar moeten wachten op de opvolger.