CD: Morass Skoffin - Morass Skoffin

dekatophetspek

Morass Skoffin is een band die begin dit jaar ontstond nadat een aantal bandleden van de Duitse deathcore band We Shall Rise besloten dat het tijd was voor een radicale muzikale koerswijziging. Bij zo'n muzikale koerswijziging hoort ook een nieuwe bandnaam en zo besloten de voormalige We Shall Rise-zanger Sebastian Heim, gitarist Georg Weiß, bassist Andreas Altmann en drummer Daniel Linsenmeier om samen met ex-Inrectum gitarist Conni Heim verder te gaan als een onvervalste death metal band onder de naam Morass Skoffin. Van de band ligt sinds de afgelopen maand de eerste EP Blindfold in de schappen.

Morass Skoffin - Blindfold EP
Morass Skoffin - Blindfold EP

Voor de opnames van hun Blindfold EP gingen de mannen van Morass Skoffin in zee met producer Lukas Haidinger, een door de wol geverfde muzikant die liefhebbers van brute death metal wellicht ook kennen als de drummer van Distaste en als zanger en bassist van de band Cemetery Dust. Morass Skoffin mag deze cd met een zestal tracks plus een intro dan omschrijven als een EP, maar met een lengte van dik 25 minuten kunnen we gerust spreken van een mini-album.

Morass Skoffin is een band uit het Duitse Regensburg, bestaande uit ervaren muzikanten die de thrash en death metal uit de jaren tachtig en negentig met de paplepel ingegoten kregen. Dat de mannen daar dan ook de nodige inspiratie uit opdeden voor hun eigen band wordt al duidelijk bij het intro van de cd. Als het intro naadloos overgaat in 'Misanthrope' vliegen ons meteen de vlijmscherpe gitaarriffs en blastbeats om de oren in een ouderwets beukend stuk death metal. Ook in het daaropvolgende titelnummer wordt het gaspedaal stevig ingedrukt voor een fijn stuk metal van hoog niveau.

Morass Skoffin
Morass Skoffin

Bij het progressief klinkende intro van 'Unchosen God' wordt de luisteraar vervolgens even op het verkeerde been gezet, maar al snel blijkt dit ook weer een vertrouwd stuk death metal van de bovenste plank, waarin de mannen duidelijk laten merken dat ze niet zo'n hoge pet op hebben van religie in het algemeen. Nog meer religieus geweld is daarna te horen in 'Out of Body Out of Soul'. Na het post-apocalyptische 'Last Supper' komen we met 'W.C.H.A.' alweer bij de laatste track aan van deze verrassend sterk geproduceerde debuutplaat. Ben je dus wel een fan van ouderwetse death metal zonder fratsen dan kunnen we je zeker aanraden om deze fijne schijf eens te gaan beluisteren via de bandcamp-pagina van de groep. Deze mannen verdienen het om door meer mensen te worden gehoord.