CD: Guadalupe Plata - Guadalupe Plata 2015

dekatophetspek

Guadalupe Plata is een Spaanse psychedelische bluesrock band uit de stad Ubeda die in 2006 werd opgericht door zanger en gitarist Pedro de Dios, contrabassist Paco Luis Martos en drummer Carlos Jimena. Eind 2008 debuteerde de band met een titelloze EP, gevolgd door een split-album met de band Chin Yi in 2010 en een tweetal eveneens titelloze albums in 2011 en 2013. Inmiddels zijn we drie jaar verder en ligt het derde titelloze album in de schappen, dat we hier voor het gemak maar aan zullen duiden als Guadalupe Plata 2015.

Guadalupe Plata - Guadalupe Plata 2015
Guadalupe Plata - Guadalupe Plata 2015

Voor de opnames van Guadalupe Plata 2015 vertrokken de mannen eind 2014 naar Londen om aldaar samen met producer Liam Watson (Electric Wizard, Tame Impala, Madness) in zijn Toerag Studios een elftal rauwe composities op een 8-sporenrecorder vast te leggen. Het resulteerde in een heerlijk duister en broeierig album, waarop we naast stevig rockende lo-fi delta-blues ook de nodige invloeden uit de psychedelica, rockabilly en zelfs surfmuziek terug kunnen horen. Guadalupe Plata 2015 verscheen in 2015 al in Spanje, maar nu mag de rest van de wereld ook kennismaken met dit fijne trio.

Met hun zelfgebouwde instrumenten zorgen de mannen voor een aanstekelijk eigenzinnig geluid. De tracks op Guadalupe Plata 2015 werden live in de studio opgenomen, waardoor het trio op de plaat hetzelfde geluid weet te laten horen als bij een optreden van de band. Mensen die de band de afgelopen maand zagen optreden op Eurosonic zullen dat kunnen beamen. Ben je wel een liefhebber van bands zoals The Birthday Party of The Gun Club, dan kunnen we je zeker aanraden om deze fijne schijf eens te gaan beluisteren.