CD: Firespawn - Shadow Realms

dekatophetspek

Zo vlak voor het einde van het jaar slaan de mannen van de Zweedse death metalband Firespawn ongenadig hard toe met hun verrassende debuutalbum Shadow Realms. De band, bestaande uit zanger Lars-Göran Petrov en gitarist Victor Brandt (beiden ook bekend van de band Entombed AD), gitarist Fredrik Folkare (Necrophobic, Unleashed), bassist Alex Friberg (Necrophobic) en drummer Matte Modin (Skineater, The Hidden), maakt ouderwetse death metal met daarover een fijne laag klassieke black metal.

Firespawn - Shadow Realms

Nadat we afgelopen augustus al kennis konden maken met de band Firespawn, door middel van de zeer gelimiteerde 7" single 'Lucifer Has Spoken' ligt nu het langverwachte debuutalbum van de groep bij de betere platenwinkels in de schappen. Met de plaat wilden de door de wol geverfde muzikanten duidelijk iets anders maken dan waar we de mannen normaliter van kennen en wat dat betreft zijn ze zeker geslaagd.

Firespawn
Firespawn

Bij Firespawn klinkt het allemaal net iets rauwer, agressiever en vooral ook sneller. Muzikaal gezien moeten we bij het beluisteren van Shadow Realms dan ook regelmatig denken aan bands zoals Deicide en Cannibal Corpse.

Naast de grimmig duistere sfeer kent de plaat ook een aangenaam verrassend element in de vorm van de cleane zang van Petrov, die hij dan ook prima weet te combineren met zijn welbekende grunts. Ben je dus wel een liefhebber van ouderwets vertrouwde occulte death metal dan mag Shadow Realms van Firespawn absoluut niet in je collectie ontbreken.