CD: Various - Qlimax: The Source Code of Creation

dekatophetspek

Afgelopen 22 november vond in het Gelredome in Arnhem de laatste editie van het Q-dance Qlimax feest plaats, waarbij een groot aantal van de toonaangevende producers op het gebied van de hardstyle hun beste kunnen lieten horen. Zoals dat al jaren een gewoonte is, is er ook van Qlimax: The Source Code of Creation een fraai mixalbum verschenen, waarop we een mooi overzicht krijgen van wie er op het moment hot zijn in de scene, in een dampende mix van niemand minder dan Bas Oskam oftewel Noisecontrollers.

Qlimax 1

Wat meteen opvalt bij het beluisteren van Qlimax: The Source Code Of Creation is de veelzijdigheid die het album te bieden heeft. Bij hardstyle zullen mensen die minder goed bekend zijn met het genre snel gaan denken aan hersenloos gebonk, maar daar is op deze compilatie zeker geen sprake van. In tegenstelling tot wat je zou verwachten is Qlimax: The Source Code Of Creation uitermate melodieus te noemen. Uiteraard bevat het album het nodige werk van Noisecontrollers zelf. Zo opent het album met zijn catchy 'Scared (Hardstyle Version)', een track met een melodielijn die meteen in je hoofd blijft hangen en die ook meteen de toon zet voor deze explosieve mix.

Vanaf het daaropvolgende 'Raise Your Hands' van de opkomende talenten Audiotricz & Atmozfears wordt het gaspedaal stevig ingedrukt en horen we een stomende mix voorbijkomen met onder meer Frontliner, Headhunterz feat. Miss Palmer, Bass Modulators en Audiofreq. Nadat halverwege de cd het duistere Qlimax Anthem van 2014 'The Source Code of Creation' van Noisecontrollers heeft geklonken is het tijd voor het zwaardere geschut. Vanaf Crypsis met 'On The Loose' knallen de drums dan ook als een allesvernietigend mitrailleursalvo uit de speakers.

Qlimax cd

Met uitzondering van het best wel melodieuze 'Aladdin on E' van Coone, worden we vanaf dat moment bestookt met door merg en been gaande samples en halsbrekende beats, waarbij vooral de tracks van Ran-D ('I Am Legion'), het samenwerkingsverband van Oskam met Wildstylez ('Cats, Jets and Breaks') en D-Block & S-te-Fan ('Anger (Crypsis Remix)') ver boven het gemiddelde uitsteken. Met Qlimax: The Source Code of Creation heeft Q-dance weer een prima album afgeleverd dat bij liefhebbers van de betere hardstyle zeker niet in de cdkast mag ontbreken.