CD: Apollonia - Tour a Tour

dekatophetspek

Apollonia is een trio uit Parijs, bestaande uit de Franse housepioniers Dyed Soundorom, Dan Ghenacia en Shonky. Een drietal producers die bij liefhebbers van de betere EDM allang geen onbekende meer zijn en die in de afgelopen maanden veelvuldig in de clubs op Ibiza te horen waren. Toen dan ook bekend werd dat Apollonia een album ging uitbrengen waren de verwachtingen hooggespannen. Na het beluisteren van Tour a Tour kunnen we concluderen dat Apollonia deze verwachtingen zeker waar weet te maken met een energiek album, waarmee het trio zich gerust kan meten aan muzikale landgenoten zoals Daft Punk, Air, Cassius en Justice.

Apollonia - Tour a Tour

Tour a Tour is een album geworden waarop we vooral veel invloeden uit de jaren negentig terughoren. De 12 bruisende tracks zijn naadloos aan elkaar gemixt waardoor je het idee krijgt naar een live-set van de drie Franse producers te luisteren. Met haar funky basloopjes en freaky stemsamples doet de muziek van Apollonia wel wat denken aan het geluid van Mr. Oizo. Op onnavolgbare wijze brouwt het drietal klassieke housebeats met catchy melodielijnen, die meteen in je hoofd blijven hangen. Tour a Tour opent stevig met pimpende beats maar neemt halverwege het album de voet van het gaspedaal om pas tegen het einde weer op het voorgaande tempo terug te komen in een stomend muzikaal orgasme. Een album waarbij het onmogelijk is om stil te blijven zitten.

Met de muziek op Tour a Tour zal menig dansvloer kunnen worden gevuld, maar het album is ook zeker geschikt om vanuit de luie stoel van te genieten. In de dansscene is Apollonia geen onbekende meer en we mogen hopen dat nu ook het mainstream publiek ook eens kennis gaat maken met de vaardigheden van dit trio uit Parijs. Met Tour a Tour heeft Apollonia in elk geval één van de betere EDM-albums van 2014 afgeleverd, die we waarschijnlijk wel in veel eindejaarslijstjes van danceliefhebbers terug zullen vinden.