CD: The Sore Losers - Roslyn

dekatophetspek

The Sore Losers is een kwartet, afkomstig uit Hasselt in België, dat in 2009 werd opgericht. Kort daarna verscheen hun titelloze debuutalbum en begon de band naam te maken in het live-circuit. De band speelt stevige garage rock, met invloeden uit folk, blues en sixties punk, muziek die natuurlijk uitermate geschikt is voor een fijn concert. Inmiddels zijn we zo'n vier jaar verder en is Roslyn, het tweede album van The Sore Losers, in de platenwinkels verschenen.

The Sore Losers - Roslyn

Voor de opnames van Roslyn gingen de mannen naar de Svenska Grammofon Studion in Göteborg, om daar met Rudolf de Borst (The Datsuns) en Micha Volders (de voormalige drummer van El Guapo Stuntteam) achter de knoppen en schuiven, een elftal nieuwe nummers op te nemen. Net als hun landgenoten Triggerfinger beschikt ook The Sore Losers over een zeer gevarieerd geluid. Het zou ons dan ook helemaal niet verbazen als de componist van deze liedjes albums van artiesten zoals Neil Young, Roky Erickson en Led Zeppelin in zijn platenkast heeft staan.

Met 'Girl’s Gonna Break It' als single heeft de groep duidelijk voor één van de softere liedjes op het album gekozen. Samen met het folky 'Reasons', het atmosferische 'Blue Shoes' en de rockballade 'Gold in Them Hills' vormt ze de afwijkende nummers op dit overwegend stevig scheurende en beukende album. Al vanaf de eerste tonen van het eerste nummer 'Tripper' knalt het fuzzy gitaargeweld uit de speakers. "It twists, it turns and it breaks" en het komt op je af als een op hol geslagen stoomlocomotief.

Met Roslyn hebben The Sore Losers een album afgeleverd die bij liefhebbers van rauwe sixties- en seventiespunk zeker in de smaak zal vallen. Heb je platen van artiesten zoals The Black Keys, Black Box Revelation en/of The Raconteurs in de platenkast staan, dan valt het zeker aan te raden om dit fijne album eens te gaan beluisteren bij je lokale vinylboer. Met The Sore Losers hebben onze Zuiderburen weer een band waar ze gerust trots op mogen zijn en die we waarschijnlijk de komende maanden nog wel op de nodige festivals tegen zullen komen.