CD: Kadebostany - Pop Collection

dekatophetspek

Heb je wel eens van Kadebostany gehoord? Het is een kleine republiek die ergens ten noorden van Italië, ten oosten van Zweden en ten westen van Turkije ligt. De regeringsleider van dat land is Kadebostan en laat nou geheel toevallig ook de leider van dit muzikale gezelschap zijn. Naast Kadebostan bestaat Kadebostany uit zangeres Amina Cadelli, wiens stem wel een beetje doet denken aan een combinatie van Adele, Lordy en ¥o-Landi Vi$$er van Die Antwoord. Net als laatstgenoemde band maakt ook Kadebostany namelijk ook gebruik van de meest uiteenlopende muziekgenres om deze te doen versmelten tot een bruisend en eigenzinnig stuk muziek. Het resultaat is nu te beluisteren op het album Pop Collection.

Kadebostany - Pop Collection

Alle gekheid op een stokje. Kadebostany is namelijk een Zwitsers duo die electro en synthpop combineren met rap en balkanbeats. Neem daarbij het warme stemgeluid van Amina en je weet dat je een bijzonder album te pakken hebt. De bandleden werden al eens omschreven als 'ambassadeurs van een nieuw poptijdperk' en die vlag dekt de lading op uitstekende wijze. Amina Cadelli is duidelijk een liefhebber van de betere ouderwetse soulzangeressen en dat is terug te horen in liedjes zoals openingstrack 'Walking With a Ghost', 'Castle in the Snow' en 'Teddy Bear'.

Kadebostany
Kadebostany

Maar ook invloeden van de synthesizerpop en new wave uit de tachtiger jaren horen we terug in nummers zoals 'Invisible Man', 'Jolan', en 'Bugs & Flowers'. In 'The Eagle' horen we vervolgens een stevige dubstepbeat in combinatie met blazers die voor een fijn Balkansfeertje zorgen. Kadebostany is een duo die zich niet gemakkelijk in een hokje laat plaatsen. Op het ene moment klinken ze warm en sensueel om vervolgens machinaal en uiterst dansbaar toe te slaan. Ben je dus een liefhebber van de muziek van artiesten zoals Woodkid, Austra of La Roux, dan zal je het album Pop Collection van Kadebostany ook zeker weten te waarderen.