Invizimals: Het Verloren Koninkrijk

Stefan Walthie (StefanW)

In een tijd niet zo ver weg en in een land hier heel dichtbij leefde eens een jongen genaamd Hiro. Hiro werkte voor een geheime organisatie, De Bondgenoten. Een organisatie die zoekt naar artefacten en techniek van de invizimals. De invizimals zijn mythische wezens die allemaal een speciale kracht hebben. Op een dag komt Hiro tot de ontdekking dat de wereld van de invizimals in gevaar is en hij zal alles op alles moeten zetten om de invizimals te redden.

Nadat Hiro door een schaduwpoort is gelopen komt hij in het land van de invizimals. Hier komt hij al vrij snel de invizimal Ocelotl tegen, een katachtige die heel goed is in het beklimmen van muren. Ocelotl vertelt Hiro dat hij hem gaat helpen in de strijd tegen de steel invizimals, die vaak de steels worden genoemd. Deze wezens bedreigen namelijk zijn wereld. Hiro wil hier natuurlijk graag bij helpen. Hij krijgt de kracht van Ocelotl en vanaf dat moment kan Hiro zijn gedaante veranderen in die van de mythische kat.

In zijn jacht op de steels merkt Hiro al snel dat zijn camerastandpunt redelijk beperkt is. Dit maakt het voor onze held lastig om goed om zich heen te kijken. Hij wordt dan ook redelijk vaak verrast door de steels die door de hele wereld heen rondlopen. Het is maar goed dat Hiro de krachten van Ocelotl heeft gekregen. Hij is ook heel blij dat er door de hele wereld heen kistjes met z-vonken staan. Hiro slaat deze kistjes maar wat graag kapot en verzamelt alle vonken die hij maar kan vinden.

En waarom doet hij dit vraag je jezelf af? Met genoeg z-vonken kan Hiro namelijk de invizimal-krachten upgraden. Hierdoor wordt hij al snel zo sterk dat het eigenlijk helemaal niet uitmaakt dat hij niet zo goed rond kan kijken. "Het moet wel heel gek lopen wil ik de steels niet kunnen verslaan in een gevecht", denkt Hiro bij zichzelf.

Hoe verder Hiro door de magische wereld reist, hoe meer invizimals hij tegenkomt. Vaak moet hij even goed bekijken hoe hij overal moet komen, maar uiteindelijk blijkt het allemaal heel lineair en makkelijk aangegeven. Zelfs als Hiro niet zo’n koene held was geweest had hij ongetwijfeld makkelijk door de wereld heen gekomen.

Tijdens zijn reis komt Hiro telkens nieuwe invizimals tegen. Wanneer hij een nieuwe invizimal ontmoet vecht hij er even kort mee en als hij weet te winnen geeft de tegenstander zijn krachten aan Hiro. Zo weet onze held uiteindelijk zestien verschillende gedaantes en krachten te verkrijgen, elk met zijn eigen speciale vaardigheid. Dit is maar goed ook, want zonder een specifieke vaardigheid zou Hiro niet veel verder komen in de wereld.

Naast dat de invizimal-wereld er prachtig en magisch uitziet, komt Hiro er ook achter dat het een hele bijzondere wereld is. Je kunt er namelijk niet doodgaan. Natuurlijk springt Hiro wel eens mis en valt hij in een ravijn, maar als dat gebeurt verschijnt hij als een wonder gewoon weer een stukje terug. Zelfs wanneer hij toch een steel tegenkomt die hij even niet weet te verslaan, verschijnt er een flits en krijgt Hiro een kans om het over te doen.

Doordat de wereld van de invizimals echt heel groot is, is Hiro heel lang bezig om het grote meesterbrein van de steels te vinden. Het duurt veel langer dar Hiro in eerste instantie had gedacht. Gelukkig komt hij veel dingen tegen die, ondanks dat ze veelal hetzelfde zijn, door de verhalen die de invizimals hem vertellen eigenlijk nooit vervelen.

Wat Hiro een hoop goed doet, is het feit dat hij tijdens zijn reis en de vele gevechten die hij hierbij moet leveren ook een hoop trophies verdient. Hij verdient er zelfs zoveel en zo vaak achter elkaar dat hij zijn trophyverzameling thuis in rap tempo flink weet uit te breiden. Hierdoor krijgt onze held al snel een gevoel van grote trots en blijft hij steeds verder reizen door de wereld.

Wanneer Hiro uiteindelijk de steel invizimals weet te verslaan kijkt hij met een heel goed gevoel terug op zijn avontuur. De wereld was veel groter dan hij had verwacht en wist hem constant bezig te houden. De verhalen die hem werden verteld door de invizimals waren heel leuk en zorgden dat hij steeds meer van de wereld wilde weten. "Gelukkig kan ik niet doodgaan in deze magische wereld en verdien ik snel en makkelijk trophies. Dat heeft mij echt een gevoel van voldoening gegeven. Wat een ontzettend leuke wereld is dit." Hiro weet één ding zeker. Hij gaat nog vaak naar de wereld van de invizimals terugkomen, want het is een wereld die supergoed gemaakt is voor kinderen en kleine helden zoals hij.

Pluspunten Minpunten Cijfer
+ Leuk verhaal - Vaste camerastandpunt 9
+ Je kunt niet doodgaan  
+ Trophies op elke hoek  


Exclusief beschikbaar op PlayStation 3.


Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.