CD: Tomorrow's World - Tomorrow's World

dekatophetspek

Na uitstekende albums van artiesten zoals Daft Punk, Phoenix en Justice ligt er nu ook een indrukwekkend debuutalbum van het Franse duo Tomorrow's World in de platenbakken. De groep is het nieuwe project van Jean-Benoit Dunckel. Nadat we vorig jaar al mochten kennismaken met het duo, door middel van de single 'So Long My Love' en de 10" van Drive is er nu dan een volwaardige langspeler van het Franse duo verschenen. Naast Dunckel, die we ook kennen van het eveneens Franse duo Air, bestaat Tomorrow's World uit zangeres Lou Hayter, ook bekend van de New Young Pony Club.

Tomorrow's World - Tomorrow's World

De invloed van Dunckel is duidelijk te horen in de melancholische liedjes die meer dan eens aan het zwoele geluid van Air doen denken. Sterker nog, als men dit gewoon had uitgebracht onder de naam Air, was het waarschijnlijk niemand opgevallen dat Nicolas Godin afwezig is. De muziek van Tomorrow's World laat zich niet simpelweg in een hokje plaatsen. Wellicht is de muziek van het duo het best te omschrijven als melancholische filmische sciencefiction klanken. Met tracks als 'Pleurer et Chanter' (met prachtige dubbele zang van het duo), 'So Long My Love' en 'You Taste Sweeter' horen we in elk geval een band die durft te experimenteren.

Door het warme stemgeluid van zangeres Lou Hayter doet Tomorrow's World ook wel wat denken aan de bandjes die we in de late jaren tachtig wel tegenkwamen op het 4AD label zoals de Cocteau Twins en The Sugarcubes. Bij Tomorrow's World levert het hartverwarmende liedjes op als 'A Heart That Beats For Me', 'Think Of Me', 'Don't Let Them Bring You Down' en 'Catch Me'. Bij 'Metropolis' en 'Life On Earth' horen we een band wiens muziek gerust ergens tussen Kraftwerk en OMD kan worden geplaatst. Heerlijke catchy electropop. Het muzikale hoogtepunt van dit overwegend zeer kalm voorbij kabbelende debuutalbum treffen we aan het einde van deze plaat aan. 'Inside' is een lekker stuk synthesizerpop, dat ook nog een paar onverwachte wendingen voor de luisteraar aan boord heeft.

Tomorrow's World (Foto: James Kelly)
Tomorrow's World (Foto: James Kelly)

Liefhebbers van Franse electropop en fans van de groep Air mogen deze avontuurlijke plaat van Tomorrow's World eigenlijk niet in hun verzameling missen!