Wii U Panorama View

Roy

Naast games is Wii U ook geschikt voor internet, YouTube en sinds kort Panorama View. Met deze applicatie kun je eenS rondkijken tijdens een tour door bijvoorbeeld Londen of sta je ineens middenin een Braziliaanse carnavalsoptocht.

In april verscheen de grote Wii U-update waarmee het systeem sneller werd, de Virtual Console werd gelanceerd en de Panorama Views kwamen beschikbaar in de eShop. De eerste twee zijn uitgebreid in het nieuws geweest, maar wat is dat Panorama View dan eigenlijk?

Wii U Panorama View is een applicatie waarmee je een virtuele rondreis maakt door een bepaald gebied of tijdens een bijzondere gebeurtenis. De video die je van de rondreis te zien krijgt, is met meerdere camera's gemaakt wat het mogelijk maakt om in real time rond te kijken gedurende de video. 

panorama

Op dit moment zijn er vier tours beschikbaar, allemaal voor € 1,99 per stuk. Je kunt meerijden met een dubbeldekkertour in Londen, je kunt middenin een Braziliaanse carnavalsoptocht kijken naar de halfnaakte dames, je kunt meevliegen met een paraglider en je kunt je laten voorttrekken in een riksja in Tokyo.

Elke tour heeft zijn eigen unieke belevenis en elke keer kun je bijna in elke richting om je heen kijken. Omhoog, 360 graden links of rechts en een stuk naar beneden. Je kunt helaas niet in een volledige bol om je heen kijken omdat de camera's toch ergens vast moeten zitten aan het voertuig dat de beelden heeft opgenomen.

panorama

Tijdens de verschillende tours, die zo'n zes tot acht minuten duren, kun je ook pauzeren, vooruitspoelen, terugspoelen en zelfs inzoomen. De kwaliteit van de video is erg goed en hoewel het geen BBC Earth is krijg je betoverende beelden te zien.

Ik kwam één easter egg tegen tijdens de tour door Londen, mogelijk zijn er meer te vinden. Deze easter eggs zijn een leuke toevoeging om je een tweede en derde keer te laten kijken naar dezelfde tour (als je bijvoorbeeld vrienden over de vloer hebt). Ik kan me echter niet voorstellen dat je direct achter elkaar meerdere keren zult gaan kijken. Er wordt ook niets bijgehouden wat dat betreft. Misschien was een achievementsysteem hier leuk geweest? 'Achievement unlocked: vliegende panter gezien tijdens vogelvlucht'.

Uiteindelijk komt het erop neer dat je het moet zien om het te geloven. Zelfs de hierboven geplaatste video geeft maar een half beeld van de mogelijkheden van Wii U Panorama View. Het is schitterend en ik kan niet wachten tot er meer video's geplaatst worden. Het enige minpunt is eigenlijk dat je twee euro per 'aflevering' moet neerleggen, de magische prijs voor dit lijkt me 99 cent.

Na het zien van alle vier de tours ben ik ervan overtuigd dat Nintendo met Wii U en de gamepad een ontzettend tof stuk hardware heeft. Het is te hopen dat er straks ook games verschijnen die net zo veel cameravrijheid bieden als je tijdens Panorama View kunt ervaren.