Metal Gear Rising: VR Missions-DLC

De twintig originele VR-missies in Revengeance hebben mijn reflexen en concentratievermogen tot het uiterste gedreven. Ik werd bijna geestelijk gestoord gedurende mijn missie om alle gold ranks te scoren. Ik heb in die blokkerige gele kamers Raiden tot de ultieme moordmachine geslepen en mijn handen tot bloedeloze verstijfde takken gesloopt. Twee maanden later hoorde ik dat ik dertig nieuwe DLC-missies mocht uitproberen...

De originele missies waren bikkelharde opdrachten waar vaak perfectie van je werd geëist. De nieuwe opgaven zijn echter wat meer speels en wispelturig. In de ene missie sprint je naar de finish met een dwarf gekko en in een andere missie knal je met een turret kartonnen targets overhoop.

Gold ranks halen is nog altijd erg pittig, het blijft een Platinum Games-game. De insteek van de 'simulaties' is alleen vaak net wat anders. VR-missies zijn sowieso een goede plek om voor Platinum lekker los te gaan (voor zover ze dat niet al deden) en met absurde scenario's op de proppen te komen die nooit in het verhaalmodus hadden gepast.

Een aantal hoogtepunten: de missie waar je met de dwarf gekko à la Frogger vanuit vogelperspectief tanks die links en rechts verschijnen moet ontwijken; de missie waarin je met Raiden moet knokken alsof het een 2D-brawler was, zonder zwaard; de missie waar je soldaten naar bommen op de grond moet lokken.

Uiteraard zijn niet alle missies zo origineel of leuk. Er zitten ook veel standaard opdrachten waarin je bepaalde vijanden moet uitschakelen. Daar had de game niet echt meer van nodig. Datzelfde geldt voor simpele sneak-missies, die meer als achterbakse versies van tikkertje aanvoelen. Het enige wat je moet doen is achter de vijand staan en hem met je zwaard doorboren.

De VR-missions-DLC voor Metal Gear Rising is gelukkig niet duur. Voor 2,50 mag je weer urenlang aan je haren gaan trekken. Dit is enkel voor de gamers die naar nog meer uitdaging en/of meer traumatische ervaringen uit Revengeance willen halen. Wel op een positieve manier, denk ik.

4

Gespeeld op PS3, ook beschikbaar voor Xbox 360.


Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.