Gunman Clive

Oscar.

Toen Gunman Clive in de eShop van Nintendo belandde, had ik een licht deja vu gevoel. Ik wist dat ik het spel ergens anders van kende, maar kon het niet meer plaatsen. Pas toen ik in het menu zat, schoot het door mijn hoofd. Gunman Clive was een hitje op de iPad en ondertussen heeft Bertil zijn spel naar elk denkbare platform geport. Voor de Nintendo 3DS heeft Hörberg extra moeite gedaan; Het spel kan nu in 3D gespeeld worden!

Gunman Clive

Het verhaal achter Gunman Clive is simpel: De dochter van de burgermeester is gekidnapped en jij als genadeloze cowboy moet haar redden. Je schiet en springt je een weg door 20 levels heen om haar te redden. En voor de feministisch ingestelde vrouwen onder ons, je kan als MS Johnson (dochter van de burgemeester) ook Clive redden. Zij speelt net ietsje anders dan Clive, want vrouwen kunnen uiteraard met hun brede jurk zweven zoals Princes Peach dat ook wel eens doet.

Clive's Peach

Gunman Clive is overduidelijk gemaakt met Mega Man op het oog. Het schieten van badguys in combinatie met het vele van platform naar platform springen is overduidelijk aanwezig. En daar komt de dpad die op de Nintendo 3DS zit goed van pas. Persoonlijk vind ik platformgames op bijv. een iPad nog steeds een ramp. Ik heb behoefte aan feedback, ik wil dus voelen dat ik een knop indruk.  Tevens merk je snel dat het spel heel erg rust op meer springen. De actie is soms wel ver te zoeken. Er mochten wel  wat meer badguys tegelijk op het scherm gemogen, maar het spel is al moeilijk genoeg zonder dat de badguys in grote getallen op je af komen rennen.

Spring um erin

Tijdens het spelen vind je allemaal powerups voor je pistool. Van een upgrade waardoor je drie kanten tegelijk kan schieten tot futuristische lasers, het zit er allemaal in. Maar dit zorgt er niet voor dat het spel makkelijker wordt, want je verliest je net geüpgradede wapen even snel als je hem gekregen hebt. Al na één keer geraakt worden, schiet je weer met je standaard wapen. Helaas heb je niet veel aan je standaardwapen dus je wilt ook graag je best doen op je powerup te behouden. Gelukkig kan je wel een paar keer geraakt worden omdat je een levensmeter hebt. Ook vind je taartjes die je levensmeter weer aanvullen. Maar spring je naast een platform, dan kan je helemaal weer opnieuw aan het begin van het level beginnen.

Clive's Nintendo 3DS view

Het spel is wel aan de korte kant. Met een kleine 20 levels kan je het spel in ongeveer twee uur uitspelen. Je kan ook nog een derde personage vrijspelen die wel typisch bij het spel hoort, maar dan heb je het wel zo beetje gehad. Voor €2,- heb je in ieder geval wel uurtje lol ouderwets lol. Heb je het spel al eerder gekocht, dan zou ik lekker de munten investeren in Mega Man. 3D is een leuke gimmick, maar niet het kopen waard.

5 Clivejes