Pokédex 3D Pro

Roy

Alle 3DS-bezitters kunnen gratis een pokédex downloaden. Met deze pokédex kun je de 150 verschillende Pokémon uit de eerste Pokémon Black/White 'vangen' en hun informatie bekijken. Er zijn in totaal echter meer dan 640 Pokémon en daar heb je een uitgebreidere pokédex voor nodig: De Pokédex 3D Pro.

header

De hoofdmoot van Pokédex 3D Pro is, uiteraard, de pokédex. Simpel gezegd is een pokédex een encyclopedie waarin je alle informatie over de verschillende Pokémon kunt vinden. Naam, 3D-afbeelding, type, aanvallen, etc, alles staat vermeld. Met meer dan 640 Pokémon is het ook behoorlijk veel informatie die je kunt bestuderen.

Voordat je alle 640 beestjes bestudeerd hebt ben je wel een aantal dagen verder, al zul je in werkelijkheid misschien enkel jouw favoriete Pokémon opzoeken. Of juist die ene Pokémon die je nog niet hebt kunnen verslaan/vangen. Grappige feature is trouwens het van onder bekijken van je Pokémon waardoor je bij Ralts bijvoorbeeld zijn ogen ziet die normaal niet te zien zijn.

poke poke

Naast de uitgebreide encyclopedie waarin je alle info over je Pokémon kan vinden is er ook een Challenge-modus waarin je kennis op de proef gesteld wordt. Je krijgt hier bijvoorbeeld sillhouetten te zien waarvan jij moet raden welke Pokémon erbij hoort, een beetje zoals vroeger bij de anime al gedaan werd.

Mochten de sillhouetten te moeilijk zijn dan kun je ook de naam raden bij Pokémon die wel gewoon getoond worden. Of wat dacht je van de vraag in welke Pokémon de getoond Pokémon gaat evolueren. Zelfs de die hard fans zullen flink moeten graven in hun geheugen om op alle vragen een goed antwoord te geven.

poke poke

Tot slot zijn er nog augmented reality-opties waarmee je Pokémon tot leven komen. Via speciale AR Markers kun je aanvallen testen op verschillende Pokémon, foto's maken en je persoonlijke pokédex maken door de genomen foto's op te slaan. Het is allemaal niet bijzonder of ontzettend tof, net als alle augmented reality-apps, maar het is leuk dat het kan. 

Eigenlijk valt er weinig negatiefs te vertellen over het hele pakket, naast het eerder genoemde vreselijke geluid is enkel de prijs nog een minpunt. Voor een app is 15 euro namelijk best veel, zelfs als het zo compleet is.

Conclusie
Als Pokémon écht zouden leven was deze Pokédex 3D Pro een absolute must-have. Nu is dat ietsje minder en is het enkel een must-have voor alle Pokémon-fans. De app levert ontzettend veel informatie, daagt je flink uit met de challenges en kent best aardig gebruik van augmented reality. Een zeer compleet pakket dus! Jammer alleen van het geluid...

4