7 Below

dekatophetspek

Soms heb je van die films waarbij je, na het bekijken, jezelf gaat afvragen waarom je er überhaupt tijd in hebt gestoken. Een goed voorbeeld hiervan is 7 Below. Daar kunnen zelfs grote namen als Val Kilmer en Ving Rhames weinig aan veranderen.

7 Below 01 (geschaalde kopie)

In de film van Kevin Carraway, die eerder naam maakte met The Fear Chamber, draait het om een groepje mensen die op weg zijn naar een vakantieresort. Het groepje bestaat uit een getrouwd stel met huwelijksproblemen, twee broers en een buitenlandse arts. Nadat er opeens een mysterieuze vrouw midden op de weg staat, crasht het busje waarbij de chauffeur om het leven komt. Dan is er opeens de zonderlinge Jack (Rhames), die het groepje onderdak aanbiedt in zijn huis in verband met een snel naderende storm. Wat Jack zijn gasten echter niet vertelt is dat er precies 100 jaar geleden een gezin werd afgeslacht door de zoon des huizes. Nadat één van de gasten op merkwaardige wijze om het leven komt, begint het enorm te spoken in het huis. En dat is nog maar het begin van een nacht, waarin een strijd op leven en dood van start gaat.

7 Below 02 (geschaalde kopie)

7 Below is een opeenstapeling van clichés. Het moet een horrorfilm voorstellen maar echt nergens wil de film ook maar enigzins eng gaan worden. De chaos begint al bij de opening van de film. Aan het begin van de film gaan we 100 jaar terug in de tijd. Vader des huizes ligt met zijn minnares te wippen, terwijl zijn vrouw en moeder thuis zijn en zijn dochtertjes in de slaapkamer ernaast liggen te slapen. Als moeders kenbaar maakt het niet eens te zijn met de gang van zaken resulteert dat met een klap in het gezicht. Want vaders wil is wet. Totdat opeens zoonlief opduikt die met een groot mes de hele familie afmaakt. Waarom hij dit doet is en blijft een raadsel.

7 Below 03 (geschaalde kopie)

Dan gaan we opeens 100 jaar vooruit in de tijd. Een groepje wildvreemden zit bij elkaar in een busje. Als er dan een ongeluk met het busje gebeurt, waarbij gewonden vallen en een wildvreemde opduikt met de mededeling dat er een enorme storm aankomt, gaat het groepje zonder enige tegenstribbeling overstag. Nee, we gaan niet naar een ziekenhuis met de gewonde, we gaan met een wildvreemde man, die ook nog enigszins eng overkomt, mee naar een huis in the middle of nowhere. En dan is er nog Courtney, het meisje van de lokale benzinepomp, dat zelf zonder benzine komt te zitten en zo ook in het huis van Jack terechtkomt. Let wel, een meisje die bij een benzinepomp werkt, dat zelf heeft ontdekt dat ze geen brandstof meer heeft en dan vervolgens onder de motorkap naar een oplossing staat te zoeken. Hoe vergezocht wil je het hebben?

7 Below is een film die veel belooft maar weinig meer geeft dan een slap verhaal met bekende gezichten als publiekstrekkers. Als je deze film in de bioscoop voorgeschoteld zou krijgen zou je op zijn minst het entreegeld terugeisen en misschien nog wel wat extra geld voor de verspilling van de tijd.

Extra's:
Trailer

Conclusie: Deze film is zonder enige twijfel het dieptepunt in de filmloopbaan van Kilmer en mag snel vergeten worden.