American High School

Lisanne (Lizan)

Op je zestiende getrouwd zijn, een vader die seks heeft met je klasgenoten en een schoolhoofd dat ook niet vies is van studentes, dat is het leven van Gwen (Jillian Murray) in de niet-grappige sekskomedie American High School. Gwen is het meest onpopulaire meisje op school dat getrouwd is met de meest populaire jongen. Deze jongen, Holden (Talan Torriero), kickt erop om op openbare plekken seks te hebben. Als hij het kantoor van het schoolhoofd als nieuwe plek heeft aangewezen is dit is het begin van een zware laatste week voor Gwen op de middelbare school.

American High School

De jongens en meisjes van AHS, American High School, gaan hun laatste week uit de middelbareschoolcarrière in. Dat betekent: feesten en het gala. En natuurlijk de prom queen en king. Gwen gaat de strijd aan tegen haar vijand Hilary om queen te worden van haar jaar. Niet gemakkelijk, want Gwen is onpopulair in de klas en Hilary is toch wel de mooie blondine die alles voor elkaar krijgt. De mensen om haar heen maken haar strijd alleen maar moeilijker.

Als Holden op het kantoor van het schoolhoofd (Martin Klebba) de liefde wil bedrijven met zijn meisje, zetten ze per ongeluk de speaker aan. De toch al niet populaire Gwen staat daarna te boek als de hoer van de school. Raar, want het is haar man dus het woordje 'hoer' is helemaal niet van toepassing. Haar vader hangt de stoere bink uit en is bevriend met de klasgenoten van Gwen. Hij rommelt aan met verschillende meisjes die de leeftijd van zijn dochter hebben, die hij niet ziet staan. Reden daarvoor is niet duidelijk. De hele film hangt zo aan elkaar met rare situaties die niet uitgelegd worden. Waarom Gwen en Holden getrouwd zijn is onbekend. Waarom ze willen scheiden ook. Waar Gwens moeder is gebleven is ook een raadsel.

American High School

In de laatste week op de middelbare school is het zaak voor Gwen om te scheiden (de reden is niet duidelijk), het ontslagen schoolhoofd terug te halen (reden ook onbekend), uit te zoeken of ze zwanger is, een maatje vinden om mee naar het gala te gaan, haar vader te laten zien dat het niet netjes is om met meerdere meisjes te rommelen, haar rivaal Hilary uit te schakelen door prom queen te worden, een gala mee te maken en het diploma in ontvangst te nemen. Heel veel en dat in maar negentig minuten. Met als gevolg dat de rode draad helemaal verdwenen is, als hij er al was. American High School springt van de hak op de tak.

Door te veel personages op te voeren die ook nog eens op elkaar lijken zijn niet alle relaties in de film duidelijk en laten we maar niet praten over de bedroevend slechte acteerprestaties. Alle clichés die je kan bedenken voor een sekskomedie worden opgevoerd waardoor situaties voorspelbaar worden. Het verloop van de film is überhaupt een raadsel, want het verhaal gaat helemaal nergens naar toe. Volgens mij is nu het duidelijk waarom je deze film níet moet zien. Er zijn veel grappige sekskomedies, maar American High School is er zeker niet één van. Dit is geen B-film, maar een DD-film.