The Inbetweeners Movie

Martijn van Veen

We kennen het allemaal, de zogenaamde zuipvakanties naar Chersonissos, Blanes of Ibiza. Voor weinig geld naar een crappy hotel en eigenlijk alleen maar drinken, naar het strand/zwembad en (hopelijk) neuken. Zo ook de vier nogal sullige jongens uit de serie The Inbetweeners. In de film The Inbetweeners Movie reizen Will, Neil, Simon en Jay naar Kreta.

De jongensvrienden Will, Neil, Simon en Jay zijn vier onrustige en onaantrekkelijke 18-jarige jongens uit Zuid-Engeland. Als ze van school af gaan en één van hen gedumpt wordt door zijn vriendin, besluiten ze om op vakantie te gaan naar Kreta. Kortom, een zoektocht naar drank, meiden, seks, zon, zee en seks. Helaas voor hen verloopt deze zoektocht niet echt soepel.

FOK! schreef al eerder een recensie over de film: "The Inbetweeners Movie is een hilarische tienerfilm geworden met eigenlijk de Britse humor op zijn best. De vier sulletjes wekken al snel sympathie voor zichzelf op en je leeft met ze mee tijdens de beschamende situaties. Als je het niet te serieus neemt, dan kun je hier flink mee lachen. Doet een goede gooi naar beste komedie van het Nederlandse releasejaar 2012. Nu al."

Na trailers van Attack the BlockGhost Rider 3D en Man on a Ledge begint de film meteen. De Nederlandse ondertiteling staat standaard ingesteld en daar hoeft niets aan veranderd te worden. Ook heb je geen last van een menu voor het afspelen van de film. Sterker nog, een dergelijk menu is er niet. Dus geen audioinstellingen of erger nog, enige extra's.

De serie wordt op dit moment uitgezonden op Veronica en de film was eigenlijk bedoeld als afsluiter van de drie seizoenen. Een aantal maanden terug berichtte de Daily Mail dat er een vierde seizoen op komst is, maar een paar dagen later ontkende een van de makers het gerucht. The Inbetweeners Movie is in ieder geval een erg leuke toevoeging aan de serie, maar de dvd-release had beter gekund: er ontbreken een aantal (leuke) extra's.