Texas Killing Fields

Martijn van Veen

Slumdog Millionaire-regisseur Danny Boyle heeft dit project opgepakt en is begonnen met de opnames. Hij verliet echter halverwege de productie, omdat hij de film te duister vond om te maken. Texas Killing Fields is uiteindelijk opgepakt door Ami Canaan Mann, de dochter van regisseur Michael Mann (Miami Vice). 

Het vergiftigde achterland van de Texaanse olieraffinaderijen is beter bekend als de Killing Fields. Hier worden al 30 jaar lang onopgeloste moorden gepleegd. Rechercheurs Mike (Sam Worthington, Avatar) en Brian (Jeffrey Dean Morgan, Grey's Anatomy) beginnen een web van samenzweringen te ontrafelen en komen steeds dichter bij de moordenaar en de waarheid. Uiteindelijk zet hij alles op het spel en laat hij zich door niemand tegenhouden in het oplossen van het mysterie.

FOK! schreef al eerder een recensie over de film: "Regisseur Boyle had gelijk toen hij zei dat de film duister is. De grauwe sfeer, de eenzaamheid op de Fields en de dreiging van de moorden is indrukwekkend in beeld gebracht. Helaas maakt al het (vaak onzinnige) geweld na een paar keer geen indruk meer."

Bij het invoeren van de blu-ray in de blu-rayspeler of Playstation 3 worden verschillende trailers getoond van distributeur Entertainment One. Achtereenvolgens Man On a Ledge (eveneens met Sam Worthington), Warrior en Killer Elite. Vreemd genoeg bevat het schijfje geen dvd-menu, waarop je hoofdstukken kunt selecteren, Nederlandse ondertiteling kunt in- of uitschakelen of extra's kunt bekijken.

Sterker nog, de blu-ray bevat geen enkele extra. Dat is erg zonde, omdat het gebied in Texas een grote rol speelt in de film en het interessant was geweest om wat meer achtergrondinformatie over het gebied te krijgen. Ook een interview met Danny Boyle over de uiteindelijke film had boeiend kunnen zijn, maar ontbreken allen op de schijf.

Het gemis van extra's is een teleurstelling voor een verder interessante film. De prachtige omgevingen, spannende sfeer en heftige gevechtsscènes komen goed tot zijn recht in de kwaliteit van blu-ray. Alleen de volle mep betalen voor de blu-ray met alleen Texas Killing Fields, ook als dit een prima film is, is misschien ietwat veel.