Spy Kids 4: All The Time In The World

Lisanne (Lizan)

Na het spionnenpensioen van Marissa Wilson (Jessica Alba) hoopt ze in Spy Kids 4 te kunnen genieten van haar man, twee stiefkinderen en de baby. Als de Time Keeper weer in actie komt, is ze genoodzaakt om haar oude beroep weer op te pakken. De stiefkinderen besluiten haar te helpen, anders kan de Time Keeper zijn gang gaan en is de tijd op een gegeven moment op.

Stiefkinderen Rebecca en Cecil (Mason Cook en Rowan Blanchard) hebben moeite met het accepteren dat hun moeder dood en dat ze een stiefmoeder hebben. Marissa hoopt vriendschap te kunnen sluiten door Rebecca een ketting aan te bieden. Dan wordt Marissa opgeroepen door OSS, ze moet juist die ketting terug brengen naar het hoofdkwartier. De Time Keeper slaat weer toe en de ketting is het enige dat hem kan stoppen. Rebecca is niet van plan de ketting af te geven en Marissa verlaat het huis met alleen het doosje.

Op het moment dat de handlangers van de Time Keeper de ketting komen halen in het huis van het gezin, komt de tweeling erachter wat het werkelijke beroep is van hun stiefmoeder en ze besluiten haar te gaan helpen. Samen met de 'oude' spy kids proberen ze de Time Keeper te stoppen.

Spy Kids 4 heeft een sterke moraal en die wordt niet onder stoelen of banken geschoven. Maak tijd voor elkaar, nu het nog kan. De vader van de kinderen, Wilbur (Joel McHale), zegt meerdere malen dat hij meer tijd met zijn kinderen door wil brengen als zijn 'vijfjarenplan' als spionvanger is voltooid. Sowieso wordt er erg vaak aan 'tijd' gerefereerd en dat wordt op een gegeven moment vervelend.

Cecil is een kleine nerd. Hij draagt een shirt met daarop E=MC2 en leest boeken over kwantumfysica. Dat het een wonderkindje moet zijn ligt er te veel bovenop en het verbaast je dan ook niks wanneer hij ontdekt dat de naam van de boef een anagram blijkt te zijn.

De karakters blijven plat, zo kom je niet te weten waarom Cecil doof is en waarom Rebecca eigenlijk zo grote hekel aan haar stiefmoeder heeft. De film draait meer om de special effects die erin zitten, maar die zijn ook niet al te goed. De enige keer dat de film een lach bezorgde was toen beelden van de oude films getoond werden. Die lach was puur door jeugdsentiment.

De dvd komt met twee 3D-brilletjes, maar daardoor worden de kleuren grijs. De extra's missen.