What's Your Number?

WesleyB (Wesley Akkerman)

Als je bekend bent met de Scary Movie-films dan ken je Anna Faris nog wel als het gewillige en domme blondje. Nu speelt ze wederom een gewillig blondje, maar in een iets andere setting. En Chris Evans is van de partij, dus dat kan haast niet fout gaan.

What’s Your Number is een typische romcom waarin plaatsvervangende schaamte afgewisseld wordt met komische situaties die geregeld voor een glimlach op je gezicht zorgen. De kern van het verhaal leent zich daar uitstekend voor. Ally, gespeeld door Anna Faris, is op zoek naar de ware. In een magazine leest ze dat een vrouw een bepaald aantal vrijers heeft voordat ze haar prins vindt. Wat blijkt? Abby zit er behoorlijk ver boven en wil dat aantal niet verhogen. Ze schaamt zich er namelijk voor.

Daarom gaat ze op zoek naar al haar exen en dat levert nogal wat rare situaties op. Vroeger waren het allemaal (werkeloze) sukkels en nu zijn sommigen succesvol, homo en succesvol of nog steeds hetzelfde. De meesten zijn onbereikbaar, dus Abby zit in een benarde situatie. Hoe verhoog je niet je nummer van je ex-factor en vind je tegelijkertijd toch de ware liefde? Dat conflict breekt haar uiteindelijk op en drijft haar in de armen van haar 21ste.

Haar 21ste wordt Colin Shea, gespeeld door Chris “Captain America” Evans. Evans speelt de typische mooiboi met elke avond een ander chickie in zijn bed. Zo weinig moeite dat het hem kost om al die vrouwen z’n bed in te krijgen, des te meer moeite heeft hij met de confrontatie in de ochtend. Hij probeert ze te ontwijken en schuilt in het huis van Abby, omdat zij tegenover hem woont. Uiteindelijk helpt Evans Faris op zijn eigen, nonchalante wijze. Ze leren elkaar kennen en brengen samen veel tijd door. Op het moment dat je dat doorhebt, schiet het niveau van de film omlaag.

Die oncomfortabele situaties waar Faris zich in bevindt maken plaats voor romantische twijfels en voorspelbare handelingen van beide kanten. Omdat Evans Faris helpt bij het zoeken van haar ex-geliefdes, weet hij natuurlijk meer van hen af dan zij op een gegeven moment en besluit hij de laatste mogelijke goede vangst niet door te spelen aan Faris. Die wordt kwaad en gaat met Mister Right uit en ze verbreekt het contact met Evans. Vervolgens komt er een moment van realisatie en je kunt invullen wat er gebeurt.

Maar de allerlaatste scène maakt dan weer een hoop goed, vanwege het onvoorspelbare karakter. Net wanneer je denkt dat het afgelopen is, verandert Faris’ wereld. Wat dat inhoudt, houden we nog voor onszelf. De ongemakkelijke situaties zijn ontzettend grappig en komen ze vaak genoeg voor om je glimlach vast te houden. Faris en Evans zijn een leuk duo en zorgen ervoor dat je een gezellig bioscoopbezoekje tegemoet gaat.