Mother's Day

Tim

Een groepje vrienden geniet van een fijne avond thuis bij het stel Daniel en Beth Sohapi. In de kelder - die tot bar is omgebouwd - genieten zij van een aantal drankjes en vieren ze het feit dat Daniel en Beth het huis net gekocht hebben. De sfeer slaat om wanneer een stel broers tijdens deze housewarming het huis binnenkomt. Twee broers dragen hun neergeschoten derde broer naar binnen en leggen hem op de bank. Wanneer een van de feestgangers van beneden naar boven komt, breekt de pleuris uit.

Mother's Day filmposter

De opgefokte broers gijzelen de nieuwe bewoners en hun gasten en wachten tot hun moeder (Rebecca De Mornay) naar het huis komt voor instructies. In de tussentijd wordt één van de broers steeds opgefokter en uit hij zijn woede op zijn gijzelaars. Voor de neergeschoten derde broer is er gelukkig een dokter in de zaal - één van de vrienden van Daniel en Beth is arts - en die moet de zwaargewonde jongen verzorgen. Wanneer de keurige moeder eindelijk bij het huis aankomt, gloort er hoop in de ogen van de gegijzelden. Zo'n nette mevrouw zal wel even orde op zaken stellen en haar zoons terugfluiten. Maar niets is minder waar.

Mother's Day screenshot

Je ziet eigenlijk vrij goed terug dat Mother's Day is gemaakt door de regisseur van Saw II, III en IV. Het is eigenlijk best een heel zieke film en Rebecca De Mornay speelt op heel bijzondere wijze deze in en in slechte vrouw. Ze komt heel bedeesd over, maar heeft ideeën waar menig huurmoordenaar jaloers op kan zijn. Juist omdat ze zo ijzig kalm blijft, maakt ze veel indruk en worden haar daden des te zieker. Als brein van de familie heeft ze de touwtjes strak in handen en zorgt ze voor een heel leuk personage. 

Mother's Day screenshot

Mother's Day is met Halloween voor de deur een film die warm aan te bevelen is. Zeker als je van de Saw-films houdt, maar het allemaal iets minder ranzig mag zijn, is dit een goede film voor wanneer de wind om het huis jaagt. Je wordt niet teleurgesteld wanneer je deze film opzet voor een lekker avondje horror, maar besef wel dat het slasher-gehalte hoog is. Helaas waren er geen extra's op het schijfje terug te vinden.