CD: Trance 12

Jeffrey

Met Trance 12 heeft Armada twee CD's op de markt gebracht waar weer een groot aantal DJ's aan mee heeft gewerkt. Armada brengt al vier jaar lang de beste tunes uit eigen stal op deze wijze en dit is alweer de twaalfde keer. De vraag die dan meteen opkomt is of het niveau van de CD's nog steeds zo hoog is als de eerdere edities.

Net als bij de vorige edities heeft Armada ook deze keer Ruben de Ronde aan de haak geslagen om alles tracks aan elkaar te mixen. De compilatie begint met Hot as Hades van Josh Gabriel presents Winter Kills die geremixt is door Francis Preve. Naast deze prima track is op de eerste CD ook onder meer Arctic Moon met Adelaide en Armin van Buuren presents Gaia met Status Excessu D te horen. Deze variëteit aan DJ's zorgt voor een schijf die prima wegluistert, maar waar de echte 'suprise' mist. Het komt over als een 13-in-een-dozijn-mix.

Op de tweede CD is dat eigenlijk niet echt anders. Ook hier zijn weer enkele grote namen terug te vinden. Zo is Markus Schulz samen met Jennifer Rene en het nummer Not the Same terug te vinden op de CD. Ook W&W zijn met het lied AK47 terug te vinden in de compilatie, maar de echte climax ontbreekt een beetje. Het onderscheidt zich niet van een andere compilatie en brengt niet wat extra's, wat je wel mag verwachten met namen als Armin van Buuren en Markus Schulz.

Al met al zit het qua muziek wel goed. Er staan grote namen op, maar ook de (iets) minder bekende namen produceren toch goede tracks. Wat ook een pluspunt is, is dat de CD opgebouwd op basis van de hele Armada-stal en dat hierdoor Trance zeer ruim wordt genomen. Alles wat ook maar een klein raakvlak heeft met Trance is in deze compilatie opgenomen en dat zorgt voor meer diversiteit. De CD mist echter het iets vernieuwends c.q. speciaals in mijn ogen en dat is zonde, gezien het materiaal waarmee gewerkt kan worden. Toch blijft het een CD die prima te beluisteren is.