Gadget: PocketBook IQ 701

Daniëlle (egeltje1985)

Eerder hebben we al reviews geplaatst van de PocketBook Pro 602 en de Pro 903. Nu is er weer een nieuwe e-reader uit het PocketBook-straatje: de PocketBook IQ 701.

Uitpakken

In een grote doos zit een kleinere doos en daarin zit de e-reader, in een zwart-groene beschermhoes. Verder zit er verbazingwekkend weinig in de doos, enkel nog een adapter en een ‘quick guide’. Eenmaal uit de hoes blijkt het de witte uitvoering van de PocketBook IQ 701 te betreffen, andere mogelijke uitvoeringen zijn rood en blauw. De rand en de gehele achterkant is wit, het ziet er mooi en gestileerd uit, maar ik vraag me wel af of het bestand is tegen vettige vingers.

doos

Grote doos...

kleine doos

... en kleine doos

overzicht

Overzicht van de gehele inhoud van het pakketje

De reader heeft zes knoppen, twee aan de bovenkant, één aan de zijkant en drie onderaan het scherm. De grote knop bovenop is de aan/uit-knop, daarnaast zit een klein reset-knopje, aan de zijkant zit de volumeregeling en de drie knoppen onderaan corresponderen met ‘menu’, ‘bureaublad’ en ‘terug’. Verder bevat het apparaat vier ingangen: mini-usb, SD-sleuf (waar een 2Gb-kaart in zit), adapter en hoofdtelefoon. Opmerkelijk genoeg wordt er geen mini-usb-kabel noch hoofdtelefoon bijgeleverd, maar in ieder huishouden zullen beiden wel te vinden zijn. Aan de onderkant zijn verder nog twee luidsprekertjes te zien.

sd aan uit

SD-kaart, mini-usb, reset en aan/uit-knop 

volume zijkant

Volume-knop

luidsprekers

Luidsprekers, ingang adapter, oplaadlampje, ingang hoofdtelefoon 

De afwerking had naar mijn mening nog wel iets beter gekund. De afgeronde hoeken zien er net niet helemaal strak uit en de drie knoppen onderaan lijken niet geheel op één lijn te zitten.