Blu-Ray: Cats & Dogs: De wraak van Kitty Galore

Tim

Voor wie niet genoeg kan krijgen van de avonturen van de heldhaftige dieren uit Cats & Dogs is er nu het vervolg. In Cats & Dogs: De wraak van Kitty Galore gaat een van de beste agenten ooit -Kitty Galore- nu proberen de wereld te veroveren. In deze film gaan katten en honden hun poten ineen slaan om de wereld te redden van het kwaad van deze valse poes. 

Cats & Dogs blu-ray cover

Herdershond Diggs (stem van James Marsden) werkt samen met zijn baasje Shane (Chris O'Donnell) bij de politie en probeert al sinds jaar en dag menig misdaad op te lossen. Het probleem met Diggs is dat hij niet zo heel handig is in zijn werkwijze; het werkt wel, maar de consequenties daarna zijn vaak rampzalig. Zo laat hij bijvoorbeeld menig gebouw ontploffen als hij weer eens probeert een bom onschadelijk te maken. Na de zoveelste verkeerde move van Diggs wordt besloten dat hij in het hondenasiel van de politie moet. Uiteraard is de schattige herdershond -evenals zijn baasje Shane- hier niet heel blij mee. 

Ondertussen woedt er in de dierenwereld een heftige strijd omdat oud MEOWS-agent Kitty Galore (stem van Bette Midler) van plan is de hele wereld over te nemen. MEOWS is de geheime kattendienst. Speciale agenten van deze geheime dienst besluiten Diggs aan boord te nemen om hen te helpen deze ramp te voorkomen. De Duitse herder komt terecht in een wereld vol katten die op James Bond-achtige wijze te werk gaan. 

Cats & Dogs screenshot

Kitty Galore heeft namelijk het plan om alle honden ter wereld gek te maken door een bepaald geluid te laten horen. Op die manier hoopt ze dat de baasjes hun honden wegdoen zodat de katten uiteindelijk de wereld kunnen regeren. Maar doordat de honden en katten hun poten ineen slaan, moet deze wereldwijde ramp voorkomen worden. Diggs moet zorgen dat hij eens niet de boel verpest en de andere honden moeten leren dat katten nu hun medestanders zijn. 

Cats & Dogs screenshot

Cats & Dogs: De wraak van Kitty Galore is een film die probeert op James Bond te lijken en daar toch wel redelijk in slaag. Natuurlijk zien volwassenen een boel flauwe grapjes voorbij komen en is de vergelijking met de Engelse geheim agent soms wel erg nadrukkelijk geprobeerd te maken, maar voor de kinderen is het best een leuke film. Het is geen topper, maar het is toch leuk die lieve honden en katten te zien praten en zich te zien gedragen als geheim agenten. Bette Midler is wel geknipt voor de stem van Kitty Galore; ze klinkt goed eng en evil

Op de Blu-Ray staat een aantal extra's waarmee je de kinderen nog even voor de buis kunt laten zitten. De makers hebben de dieren grappige dingen over hun menselijke medespelers laten vertellen en laten even merken hoe het echt gaat op een set in Hollywood. Daarnaast zie je de bloopers waarin de dieren hun tekst niet altijd weten, ook leuk voor de kids om nog even te kunnen lachen. Voor volwassenen is het echt te flauw. Een verrassende extra is die waarin je de Looney Tunes-sterren ziet. Ook staat er een preview op van de nieuwe Yogi Bear-film en zie je wat 'echte' animalbloopers. Leuke extra's, die wat toevoegen aan deze Blu-Ray.