Boek: Lauren Henderson - Kus in de nacht

Cindy

Kus in de nachtScarlett Wakefield heeft het niet makkelijk. Nadat ze in het eerste boek dat over haar ging verdacht werd van het vermoorden van de jongen waar ze heimelijk verliefd op was, scheelde het in het deel dat daarop volgde niet veel of ze legde zelf het loodje. In Kus in de nacht, het derde deel in de serie over deze onbevreesde bakvis lijkt er dan eindelijk tijd te komen voor romantiek, totdat er opnieuw iemand in haar omgeving mysterieus om het leven komt...

Achtervolgd door het verleden
Het helpt ook niet echt dat Scarletts gezworen vijand Plum Saybourne naar Scarletts kostschool wordt gestuurd om daar manieren te leren. Plum probeert Scarlett het leven zuur te maken met gemene opmerkingen over haar verleden en haar relatie met Jase de tuinman. Deze relatie schijnt door zo’n beetje iedereen te worden afgekeurd; Jase’ vader gaat volledig over de rooie als hij hen hand in hand aantreft bij het water, Jase’ oma jaagt Scarlett het huis uit zodra ze hoort wie ze is en Scarletts tante maakt stampij in de koffietent als ze de twee daar koffie ziet drinken. Waarom is iedereen zo fel tegen hun relatie? De detective in Scarlett wordt wederom wakker en brengt haar bij een waarheid die verband lijk te houden met de dood van haar ouders ruim tien jaar geleden.

Tussenstop
Was het vorige deel in de serie nog een uitermate spannend vervolg op het eerste deel, dit derde deel valt een beetje terug qua spanning. Er is veel plek gereserveerd voor het terugblikken op gebeurtenissen in de vorige boeken en dat haalt de vaart er direct uit. Er gebeurt sowieso al niet heel veel in het boek, behalve veel tienerpraat en tienergedachtes. De achterflap van het boek verraadt eigenlijk het hele verhaal al, veel meer gebeurt er niet tot de laatste bladzijdes waarin het geheim van de twee families boven tafel komt. Met de kleine rol van Plum Saybourne probeert auteur Lauren Henderson nog wat meer pit aan het verhaal te geven, maar daarvoor is Plums rol te flauwtjes en te sporadisch weergegeven. Toch zorgt Hendersons constante schrijftstijl en inlevingsvermogen er weer voor dat de fans van stoere Scarlett zeker weer zullen smullen van dit verhaal. Het lijkt alleen te veel op een tussenstation voor een ongetwijfeld op oud niveau spannend vervolgdeel.