DVD: Lenette van Dongen - Nikč

Wouter Kursten (Magneet)

Lenette van Dongen mag dan niet de meest bekende cabaretière zijn, ze hoort wel bij de betere dames op het podium. Jaren geleden was ik ooit bij een show van haar die minimaal een half uur uitliep omdat ze gewoon teveel plezier op het podium had. Haar nieuwe show Hoogseizoen gaat binnenkort in première dus was het hoog tijd om haar vorige show Nikè op dvd uit te brengen.


Lenette van Dongen heeft een rijke geschiedenis als actrice in het theater en musicals. Sinds 1993 timmert ze aan de weg als Cabaretière. Na zeven shows maakte ze de voorstelling Nikè, met deze show werd ze genomineerd voor de Poelifinario in 2009.

In Nike houdt Lenette grote opruiming in haar huis. Aan de hand van haar vondsten zet ze weer een geniale show neer. Het publiek mag kiezen of ze een paar oude cd’s moet weggooien en vertelt ze hoe het is om een 50-jarige vrouw te zijn, op echt alle gebieden. Van hoe je lichaam eruit gaat zien tot de beste standjes tijdens de seks. Ook haar ergernissen aan de nadelen van ouder worden komen ruim aan bod.

 

Quote: "Wie heeft dat ook dat als hij op de bruiloft van een ander het jawoord hoort dat hij volschiet dat hij denkt ik hoop dat het jullie wel lukt?"



Kenmerkend voor de shows van Lenette is de hoeveelheid interactie met het publiek. Al snel laat ze het zaallicht aandoen en dat gaat niet meer uit. In tegenstelling tot haar andere shows zingt ze in Nikè amper. Op zich is dit heel jammer, want ze kan het heel goed, maar met haar humor en mimiek weet ze zeker dit goed te maken.

Deze release is helaas niet meer dan de volle twee uur van de voorstelling, geen extra’s of wat dan ook. Wel is het twee uur lang dubbel liggen van het lachen, hij krijgt van mij dan ook vier sterren.