Boek: Sasha Wagstaff - Hij is van mij!

Wouter Kursten (Magneet)

Middels een uitnodiging voor een bruiloft een boek omschrijven is vrij gewaagd. Alles moet natuurlijk ook zo overkomen zoals het op de achterkant staat. Op de achterkant van Hij is van mij! heeft Sasha Wagstaff dit gedaan. De grote vraag is dus alleen of alles wel klopt wat er van de personages gezegd wordt.


Sasha Wagstaff is een Engelse schrijfster die opgegroeid is in Essex. Nadat ze een tijdje een hoge functie heeft gehad bij een bank in London haalde haar man haar over haar droom te volgen en schrijfster te worden. Hij is van mij! is haar eerste boek dat ondertussen opgevolgd is door Wicked games waar nog geen vertaling van beschikbaar is.

Hij is van mij! beschrijft de belevenissen op Appleton Manor, een statig Engels landhuis dat omgebouwd wordt tot hotel. Het landhuis wordt bewoond door de familie Forbes-Henry. Deze familie bestaat uit de broers Will & Tristan, de overspelige ouders Jack & Caro en nog enkele mensen. Journaliste Tessa probeert samen met de regisseur Jean-Baptiste een real-life soap te maken over de voorbereidingen voor en het huwelijk van de Hollywood sterren Rufus, een jeugdvriend van Will, en de betoverend mooie Clemmie.

 

Sasha Wagstaff


Het verhaal in dit boek bestaat hoofdzakelijk uit overspelige relaties, jaloezie en hier en daar wat weggestopte echte liefde. Hiermee is ook meteen het hele boek mee omschreven, op een enkele totaal onverwachte plotwending na. Het is gewoon één grote soap in boekvorm. Alles wordt vaak flink overdreven en dat maakt het er geen beter boek op.

Dit boek was vermakelijk om te lezen maar ook niet meer dan dat. Het niveau is nergens echt hoog en op een paar dingen na is het meeste vrij voorspelbaar. Op een stuk ergens halverwege na las het wel lekker snel weg. Toen ik door dat stuk heen was schoot het lezen weer een stuk beter op. Als het met 446 pagina's er niet te dik voor was geweest had het zo een doktersromannetje kunnen zijn naar mijn mening. Het is dan ook geen boek dat ik snel nog een keer zal lezen.