CD: Good Shoes - No Hope, No Future

Jeroen (JRmusic)

In 2007 prijkte Good Shoes op een poster als support act van de Kaiser Chiefs. Hoewel ik vastbesloten was om eens wat van de britpopband te beluisteren, kwam het er telkens niet van. Het nieuwe album No Hope, No Future uit 2010 was de eerste kennismaking. Om wat meer informatie rondom de band te verzamelen, ging ik naar de site van de Engelse heren. Verder dan de shop ben ik niet gekomen. Een van de T-shirts vatte het hele album samen zonder ook maar een woord te liegen: "I play in a band, but I got no talent".

Eerlijk gezegd was deze bekentenis een opluchting. Meteen bij het eerste nummer en tevens de single blijkt dat de band niks bijzonders heeft. Als dit nummer voor bekendheid moet zorgen dan ziet het er niet best uit. Zanger Rhys Jones heeft geen bijzonder of herkenbaar stemgeluid en verzuipt in het enorme britpop aanbod. Ook de energie die vaak zo kenmerkend is voor Britse indiebands blijft achterwege.

Good Shoes

In het nummer 'I Know' wordt de zin "The more I want, the less I need" eindeloos herhaald. Als een computer dreunt Jones de zin ongepassioneerd op. Maar het wordt erger. Net op het moment dat je opgelucht bent omdat het nummer is afgelopen , begint opvolger 'Under Control' met precies dezelfde zin. 

'Do You Remember' is al wat leuker, maar verveelt opnieuw al snel. Nergens weet de cd te overtuigen of te raken. De nummers duren meestal net drie minuten, maar geen moment weten de Good Shoes de aandacht vast te houden. De cd is er een die je opzet om 40 minuten later op te merken dat deze alweer is afgelopen. De albumtitel, No Hope, No Future, geeft het al aan. Voor deze band is er geen hoop en waarschijnlijk ook geen succesvolle muzikale toekomst.

Tracklist:
01. The Way My Heart Beats
02. Everything You Do
03. I Know
04. Under Control
05. Do You Remember
06. Our Loving Mother In A Pink Diamond
07. Times Change
08. A Thousand Miles An Hour
09. Then She Walks Away
10. City By The Sea


Link:
Myspace Good Shoes