Boek: Gijs Jansen-verboden voor Ouders

Wouter Kursten (Magneet)

De pubertijd is toch wel één van de bekendste periodes uit een mensen leven. Er worden fora aan gewijd en vele boeken over geschreven. Menig puber heeft moeite met deze periode en heeft geen flauw idee wat ze nu eigenlijk met zichzelf aanmoeten.

In Verboden Voor Ouders probeert Gijs Jansen de pubers een handleiding te geven over hoe om te gaan met hun gevoelens, gedachten en andere mensen. Het boek is in de jij-vorm geschreven. Ook lijkt er nergens druk uitgeoefend te worden waardoor het voor mij lijkt dat pubers alles heel snel zullen accepteren en in zich opnemen.

 



Ieder hoofdstuk bevat een compleet stappenplan waarmee de puber leert wie hij/zij is, wat zijn/haar dromen zijn en hoe die uit zouden kunnen komen. Dit alles wordt aangevuld met leuke strips en tekeningen. Het boek werd samen met 50 pubers geschreven om ervoor te zorgen dat wat er gezegd wordt ook allemaal klopt.

Of Verboden voor Ouders ook een boekje is dat zal werken voor iedere puber valt te betwijfelen. Aangezien iedereen anders is en sommigen al tegen zullen stribbelen als ze het woord boek horen, is het lastig om er iedereen mee te bereiken. Wel zal het voor de pubers die het boekje willen openen een toegevoegde waarde kunnen zijn.


Wil je een exemplaar van dit boek winnen? Mail dan voor 1 april je naam en adres naar actie@thema.nl ovv Fok!