CD: Various - Nightmare

Martijn (PartyAnimal87)
Op pakjesavond stond Rotterdam weer in het teken van Nightmare. Zoals gebruikelijk is weer een bijbehorende compilatie-cd verschenen met twee mixen door vier allesbehalve onbekende namen!


De eerste cd is gemixt door twee legendes: Ruffneck en Neophyte. Beide heren staan al jaren aan de top van de hardcorescene en vormen samen een keihard duo. De mix bestaat uit de bekendere mainstreamplaatjes van de laatste tijd. Als je de tracklist zo ziet zou je bijna gaan denken dat er nauwelijks nieuwe platen uitkomen, want sommige tracks staan al maandenlang op verschillende compilaties. 'Envy', 'So Many Sacrifices' en 'Abduction' zijn daar voorbeelden van. Stuk voor stuk goede platen, maar het is jammer dat ze zo vaak terugkomen. Iets nieuws zo ook leuk zijn! Gelukkig is er ook vers materiaal te vinden. Zo is de samenwerking tussen Ruffneck en Miss Twillight, 'No Turning Back', een ijzersterke productie met een heerlijke break en een climax die nog lekkerder is! En zoals je mag verwachten van dj's van dat kaliber zit het mixwerk natuurlijk strak in elkaar.

Op het tweede zilveren schijfje gaat het betere beukwerk gewoon verder met Nosferatu en Ophidian. Beide heren zijn, overigens net als Ruffneck, verbonden aan het Enzyme-label. Het is dan ook geen verrassing dat de meerderheid van de tracks in deze mix daarvan afkomstig zijn. Veel lekker rauwgetinte hardcore dus. Zo staat ook de met afstand beste plaat van 2009 op deze cd. Sterker nog, een van de beste producties ooit. De remix die Ophidian maakte van Lenny Dee's 'Forgotten Moments' is er eentje waaraan alles klopt. Een vette kick, een melodie die kippenvel geeft, een waanzinnige opbouw en emotie die van de plaat afspat. Heldenwerk! Overigens mogen de recente producties van Nosferatu er ook zijn. 'Bloodlust' is een regelrechte beukplaat, en zijn Nightmare Anthem 'When Angels Cry' is een van de betere anthems van de afgelopen jaren. Verder is het op deze cd gewoon lekker hard beuken!

Waar voor je geld krijg je met deze Nightmare-cd zeker. Op een paar min of meer doodgedraaide platen na een hoop (nieuw) beukwaardig materiaal in twee retestrakke mixen. Het maakt deze compilatie tot een van de betere verzamelaars van 2009!


Label: Rotterdam Records Releasedatum: December 2009
Waardering:

Kijk voor meer muziek in het FOK Muziekforum.