CD: Eugene Mirman - God is a Twelve-Year-Old Boy with Asper

Wouter Kursten (Magneet)
Klinkt God is a Twelve-Year-Old Boy with Aspergers niet als een geweldige titel voor een stand-up album? Mijn eerste ingeving was "hell yeah" en nu maar hopen dat Eugene Mirman dit ook echt waar kan maken.


Voordat ik God is a Twelve-Year-Old Boy with Aspergers hoorde had ik nog nooit iets van Eugene Mirman gehoord. Hij is een 35-jarige stand-up comedian die van origine uit Rusland afkomstig is. Ergens tussen zijn derde en vierde verjaardag verhuisde hij met zijn ouders naar de Verenigde Staten van Amerika. Hij was te zien in grote televisieshows en produceert meerdere stand-up shows in New York. Daarnaast speelde hij ook in de HBO show Flight of the Conchords.

De humor van Mirman kan je beschrijven als ietwat absurdistisch maar vooral ook satirisch. Hij zal alles belachelijk maken als hij daar de kans voor krijgt, en zal geen enkel onderwerp schuwen. De ene keer zijn de grappen verschrikkelijk plat terwijl ze de andere keer juist weer heel diep gaan. Helaas komt dat in God is a Twelve-Year-Old Boy with Aspergers niet zo heel erg naar voren. Het geheel blijft redelijk monotoon en je zou hem met menig andere comedian verwarren. Het is niet dat hij niet leuk is, maar binnen een groep van 10 comedians zou hij mij gewoon niet snel opvallen. Dat hij absoluut wel leuk kan zijn bewijst hij in mijn ogen in de 'Graduation Speech' die hij dit jaar gaf op zijn oude High School.



De cd zit in een kartonnen hoes met in de voorste flap een miniboekje met daarin een aantal tekeningen en wat uitspraken van mensen over zijn boek The Will to Whatevs dat dit jaar is uitgekomen. Binnenin staan de vaste bedankjes en opnamegegevens en achterin de flap zit natuurlijk de cd. Het geheel is getekend met hier en daar een foto van Mirman erin gesoept. De kwaliteit van de cd zelf is helaas niet zo goed. Er zitten duidelijke volumeverschillen tussen de tracks, daarnaast zit er ook een flinke ruis in sommige tracks.

Al met al geen slechte cd om te luisteren, maar helaas doet de geluidskwaliteit wel afbreuk aan het product, 2 1/2 sterren derhalve.


Label: Konkurrent Releasedatum: 7 december 2009
Waardering:

Kijk voor meer standup op het Theater, Taal & Kunst