My body Coach

Niels (Rossdale)

Nadat Nintendo een behoorlijke succesformule heeft ontdekt met Fitness games zoals bijvoorbeeld Wii Fit en zijn opvolger Wii Fit Plus, kan het natuurlijk niet uitblijven dat er steeds meer van dergelijke games op de Wii uitkomen. Met bijvoorbeeld Wii Fit kun je al behoorlijk wat spieroefeningen doen, alleen zijn deze vrijwel allemaal balans-gerelateerd. Echte \'zware\' armspieroefeningen zijn er niet bij. Nu is er echter My body Coach, welke geleverd wordt met twee heuse dumbbells. Is deze \'game\' een aanvulling op het steeds groter wordende fitnessaanbod op de Wii, of moet je voor een platte buik, flinke biceps en uberstrak kontje nog steeds gewoon naar de sportschool?

De gehele game is gebouwd rondom het gebruik van deze gewichten. Het zijn vaste gewichten met ruimte voor een Wii-mote. Klik je de Wii-mote er in dan creëer je een gewicht van ongeveer een halve kilo om mee in de rondte te slingeren. Je dient echter in beide dumbbells een controller te klikken, want anders heb je ongelijke gewichten om mee te oefenen. Dit kan nog best een probleem geven voor mensen die nooit een extra Wii-mote hebben aangeschaft.


De game bevat vele verschillende oefeningen om je gehele lichaam te trainen. Zo zal een digitale professionele fitness-instructrice, Valerie Orsoni, wie kent haar niet, je door specifieke trainingsschema\'s heen loodsen en begeleiden. Deze programma\'s zijn geheel zelf samen te stellen, maar je kunt ook een voorgeprogrammeerd schema volgen. Wil je vooral je schouders trainen dan krijg je voornamelijk oefeningen waarbij je boven je macht met de dumbbells moet heffen. Ben je echter minder tevreden over je benen en wil je een strak kontje, dan zul je in een bepaalde pose door je knieën moeten hurken waarbij je complete bovenbeen gestrekt wordt. Sommige van deze basisoefeningen komen ook al in Wii Fit voor, maar de meeste zijn toch echt nieuw. Deze oefeningen dien je een aantal minuten vol te houden, waarna ze langzaam wat worden uitgebreid door bijvoorbeeld ook nog je armen mee te bewegen met de twee dumbbells. Zo\'n gemiddelde work-out duurt minimaal een minuut of zeven op de makkelijkste stand en kan worden uitgebreid naar bijna een kwartier in de zwaarste stand.

Ondanks het feit dat de dumbbells elk niet meer dan zo\'n 500 gram wegen, hakt zo\'n oefening er toch behoorlijk in dankzij de tijdsduur. Zeker aangezien dit dus slechts één oefening is en een work-out uit maximaal drie van deze oefeningen kan bestaan. Het is mij absoluut niet gelukt om een work-out te voltooien zonder dat ik de volgende dag behoorlijke spierpijn had. Het was echter goede spierpijn in de spieren die ik ook daadwerkelijk probeerde te trainen met het programma. Reden genoeg voor mij om te geloven dat het ook daadwerkelijk nuttig is en werkt!