Boek: Karen van Ede en May-Britt Mobach - De Xpert

Hans-Robert (Adagio)
Het leven van een puber zit vol vragen. Hoe creëer ik van mijn kleedgeld een 'million dollar look'? Wat moet ik met mijn haar doen? Hoe sta ik goed op een foto? Hoe kom ik uit de kast? Hoe loop ik zelfverzekerd langs een vol terras en - misschien nog wel een van de meest lastige issues - hoe vertel ik mijn vriend of vriendin dat het uit is? In het boek De Xpert vind je het antwoord op deze en vele andere vragen. Het boekwerk bevat tips en tricks van zestig experts, onder wie Birgit Schuurman, Fiona Hering, Albert Verlinde, Nicolette van Dam en Caroline Tensen.

Piraten
Verantwoordelijk voor het boek zijn Karen van Ede en May-Britt Mobach. Het tweetal heeft ervaring op het vlak van lifestyle. Zo werkte Karen van Ede ruim vijfentwintig jaar voor diverse vrouwenbladen. Ze schreef eerder twee boeken over beauty en styling en heeft ook al eens een kookboek afgeleverd. May-Britt Mobach heeft zo'n tien jaar achter de schermen in het televisiewereldje gewerkt, waar ze onder andere als hoofdredacteur de verantwoordelijkheid voor RTL Boulevard heeft gedragen. Daarna werkte ze als adjunct-hoofdredacteur voor Beau Monde en Pink Ribbon Magazine en als chef redactie voor La Vie en Rose.

De dames hebben hun best gedaan om afwisselende vragen aan bod te laten komen. Zo behandelt het boek niet alleen serieuze onderwerpen als relaties, seks en pesten op school, maar gaat het ook in op vragen als 'Hoe word ik acteur?', 'Hoe maak ik een spagaat?', 'Hoe gedraag ik me in de buurt van een echte celebrity?' en 'Wat doe ik als ik een piraat tegenkom?'. Handig voor zeilmeisje Laura als ze nog eens in de buurt van Somalië komt...

Fris
Het boek heeft een frisse opmaak en is luchtig geschreven. Door de veelzijdigheid aan onderwerpen is er voor iedere tiener wel iets van zijn of haar gading te vinden. Mart Visser vertelt iets over mode en Leco van Zadelhoff vertelt je hoe je beeldig je puberteit door komt. Caroline Tensen, Nicolette van Dam en Jasper en Marius Gottlieb bereiden je voor op een carrière in Hilversum en lingeriekoningin Marlies Dekkers vertelt het een en ander over bh's. Handig zijn de checklists aan het eind van ieder onderwerp. Hier staan vaak praktische tips, eventueel aangevuld met een stappenplan, weblinks of een lijstje met aanvullende literatuur.

Nadeeltje: alhoewel er ook genoeg onderwerpen in het boek te vinden zijn die interessant zijn voor jongens - 'Hoe laat ik als jongen mijn haar groeien?' - lijkt De Xpert toch met name geschreven te zijn voor tienermeiden. Een dingetje om in je achterhoofd te houden als je jezelf of iemand anders de komende kerstdagen met dit boek wilt verblijden.


Uitgever: Pimento kinderboeken ISBN: 9789049923907 Pagina's: 192
Waardering:

Meer leesplezier? Kijk dan snel hier.