DVD: Stand Up Comedy PIAS

Joost Melis (Pink_Floyd)
In Nederland zullen er geen grote aantallen belletjes gaan rinkelen bij de namen die in deze nieuwe ronde stand up comedy uitgaven van PIAS Comedy voorkomen. In de VS en Canada zijn ze echter groot genoeg om een special te krijgen. In navolging van Gabriel Iglesias, John Pinette en Axis Of Evil komen nu Pete Correale, Michael Loftus en Bert Kreischer aan bod.

Pete Correale - The Things We Do For Love
Hij is in 2008 verkozen tot één van de top 10 veelbelovende comedians, en de New Yorker laat op deze dvd inderdaad zien dat hij wat in huis heeft. Hij heeft een speciale gave om grappen uit niet direct voor de hand liggende situaties te halen. In tegenstelling tot vele comedians waar je de clou al mijlenver ziet aankomen, komt Correale vaak met een leuke twist of een onverwachte sarcastische opmerking. Zelfs voor standaard issues als drinken, roken en relaties weet hij een aparte invalshoek te vinden. Daarnaast is hij niet van de overdreven acties, vreemde stemmetjes of schreeuwsessies. Kalm maar toch met een grappige punch. Zelfs Ikea meubilair (à la Youp) komt voorbij, maar ook een standaard café, de hond uitlaten, de dierentuin of zijn zus die de marathon loopt zijn simpele situaties waarin Correale de humor in weet te vinden.




Label: PIAS Releasedatum: November 2009
Waardering:


Michael Loftus - You've Changed
Loftus is iemand waarvan je niet verwacht dat hij een comedian is. Een klein mannetje met een 'regular Joe' uitstraling. Beetje gestyled en netjes, iemand waarvan je niet denkt "oh die gaat eens even lekker hard uit de hoek komen". Met de start van de special You've Changed is dat ook zo. Met nogal flauwe grappen en een zenuwachtige uitstraling maakt Loftus nog geen indruk. Maar naarmate de show vordert worden zijn woorden vunziger, zijn grappen harder en wordt het interessanter. Toch deelt hij slecht enkele malen een mokerslag uit, zoals hier bijvoorbeeld:



Zijn show verhaalt voornamelijk over zijn relatie, waarin niet veel goed lijkt te zijn gegaan nadat het "ja-woord" gegeven was. Zijn vrouw krijgt er behoorlijk van langs maar omdat het menigmaal de standaard situaties betreft lijken zijn grappen ietwat herkauwd te zijn. De scherpte is eraf en er ligt weinig onverwachts om de hoek. Zijn show is niet slecht, maar schaterlachsalvo's hoef je er niet van te verwachten.




Label: PIAS Releasedatum: November 2009
Waardering:


Bert Kreischer - Comfortably Dumb
Kreischer heeft zijn uitstraling wel mee voor een comedian. Een dikkige man met een ringbaard en een ietwat onnozele uitstraling. Misschien heet zijn show niet voor niets Comfortably Dumb. Zijn oeuvre is wat scherper en op het randje. Racisme, seks en de politie zijn onderwerpen die bijvoorbeeld op een lachwekkende manier voorbij komen en daarnaast vindt hij de humor in verschillende bevolkingsgroepen. Kreischer is eerlijk, stipt onderwerpen aan die het onderbuikgevoel losrommelen en houdt van rauwe humor. Toch blijft hij wel binnen de lijnen van het acceptabele. Zijn eigen stommiteiten, rare hersenspinsels of enigzins polariserende opmerkingen voorzien hem van voldoende materiaal om het hele uur grappig te blijven. Een aanrader!






Label: PIAS Releasedatum: November 2009
Waardering:

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.