Strong Bad Episode 4 - Dangeresque 3

Eke (Egamer)
SpankmasterC was zó teleurgesteld dat hij Episode 4 niet wilde reviewen. Episode 4 van wattes? Van Strong Bad natuurlijk, die altijd zo droge, stoere kerel. Het is alweer zijn vierde deel en we krijgen er geen genoeg van. Nou, dat valt ook wel een beetje mee. Episode 3 viel namelijk tegen, dus Strong Bad moet ervoor zorgen dat Episode 4 weer tof wordt. We zijn erg benieuwd naar zijn poging, daarom ook dat ik degene ben die deze game moet reviewen… Ik zou er een lintje voor moeten krijgen, want de game is zó speciaal!

De volle titel van Strong Bad Episode luidt Strong Bad Episode 4 - Dangeresque 3: The Criminal Projective. Gezondheid, inderdaad! In deze episode ga je een film maken. Het verhaal begint met Strong Bad in zijn kamer, alwaar hij helemaal vergeet dat hij de première van zijn eigen film organiseert. Hij hoort daar bij te zijn, maar die domme Strong Bad is het vergeten. Foutje, kan gebeuren natuurlijk. Enfin, hij komt met zijn videoband en steekt de videoband vervolgens in de speler. Nu begint het, je mag de film zelf beleven. De hoofdrolspeler, Dangeresque, heeft een héle moeilijke taak gekregen. Hij moet namelijk het regenwoud redden en dat doe je niet zomaar natuurlijk. De heer Uzi Bazooka (haha) zit je dwars en je krijgt vele keren met hem te maken. Niet echt fijn dus voor onze beste Dangeresque. Je gaat naar exotische locaties, je moet veel ‘puzzels’ zien op te lossen en je krijgt ook nog te maken met mechanische dinosaurussen. Het moet niet gekker worden. Er zijn veel cutscenes in de game, iets waar de game behoefte aan heeft. Ook de inbreng van het email-systeem is erg grappig gedaan, je kunt op een lieve of een vervelende manier reageren op een email. Dat kan ook naar de mensen waarmee je praat. Wat je doet is echter niet afhankelijk van de verhaallijn, het is namelijk erg lineair. Al gauw kwam ik erachter dat dit geen speciale adventuregame is. Het speelt simpel, het voelt niet origineel aan en het is klikken zonder je hersenen te gebruiken. Het spel moet het hebben van zijn oneliners, de grappen en de satirische wijze waarmee Strong Bad het allemaal doet.

Maar dat wil niet zeggen dat het direct een kutgame is. Nee, dat zeker niet. Ik heb soms echt heel erg gelachen, alleen al door de droogheid. Toen ik me bedacht dat de game zo droog is, kwam er een rare vraag bij mij op. Mocht er iemand boven zijn, vergeef me van wat ik nu zeg. Hoe zal het zijn als je stoned bent? Of als je LSD hebt gebruikt? Trust me, ik heb alleen de waarnemingen gezien bij het programma Spuiten & Slikken. Maar toch ben ik benieuwd hoe je beleving is als je de game helemaal onder invloed van LSD of een jointje speelt. Nu moet je natuurlijk niet denken dat ik stoer bezig ben, want het is enkel een vraag. Misschien iets voor Filemon Wesselink of Nicolette Kluijver van BNN.

Grafisch gezien valt de game op het eerste gezicht natuurlijk een beetje tegen. Maar dat is de stijl die Telltale Games heeft gekozen en dat moet je respecteren. Die stijl valt overigens erg mee, dus eigenlijk is het grafisch best in orde. De voice-overs zijn prima, met name Strong Bad is erg sterk gedaan. Zijn stem sluit heel erg goed aan op de humor. Alleen is er één probleem: ik mis wat achtergrondmuziek. Het is erg stil als je rondloopt, dus je iTunes op je eigen computer kan erg goed van toepassing zijn.