Nyko Media Hub+

Kevin (KoosyNL)
Sinds de release van de Playstation 3 zijn hiervan verschillende versies in omloop. Mensen met de eerste versie, die van 60GB, zijn nog gezegend met vier USB-poorten. De latere versies, die van 20, 40 en 80GB, bevatten nog maar 2 USB poorten. Mocht dit echt te weinig zijn voor jou dan heeft Nyko een oplossing. Dit bedrijf komt met een Media Hub speciaal voor de Playstation 3.

De Nyko Media Hub bestaat uit een klein kastje waarin drie USB-poorten en een SD-cardreader zitten. Door deze in één van de USB-poorten van je Playstation 3 te schuiven kun je het aantal USB-poorten op je Playstation 3 in één klap verdubbelen. Ook voor gamers die al vier poorten hebben kan deze hub een uitkomst bieden als je deze vier al intensief gebruikt. Als de hub in één van je USB-poorten op je Playstation 3 zit geschoven werkt deze direct. Je kunt meteen de extra poorten gebruiken voor je headset, externe harde schijf, toetsenbord of wat dan ook. Ook de SD-kaart lezer is makkelijk te gebruiken. Stop het kaartje erin en je Playstation 3 zal deze meteen herkennen.




Er is goed nagedacht over het design van de hub. De hub is speciaal gemaakt voor de Playstation 3 en past er daarom erg goed bij. Hij past precies in de ruimte onderaan de Playstation 3 waar de USB-poorten zitten. Het ziet eruit alsof hij deel uitmaakt van de machine. De USB-poorten zelf zijn een klein minpuntje. Deze geven een stuk meer weerstand dan de USB-poorten die al in je Playstation 3 zitten, waardoor je flink kracht moet zetten om je USB-kabel er goed in te krijgen.



De Nyko Media Hub+ zal in de winkels liggen voor een prijs rond de 25 euro. Voor sommige mensen zal dit veel geld zijn, maar andere zullen blij zijn dat ze eindelijk hun toetsenbord en externe harde schijf kunnen gebruiken terwijl ze een controller opladen via een andere USB-poort. Er zijn natuurlijk andere USB-hubs op de markt die waarschijnlijk een stuk goedkoper zijn. Het zal dus een afweging zijn die je moet maken of je iets extra\'s wilt betalen voor een hub die precies bij de Playstation 3 past.